Szponzorált tartalom

2022.12.08. 14:31

A kocogáson kívül mit tehetek még, hogy lefogyjak?

Ön is azok közé az urak közé tartozik, akikre hatással volt az elmúlt néhány hónap, amikor állandóan korlátozva voltunk valamiben, és a lezárásoknak köszönhetően felszedett a testsúlyában? Nem tudja begombolni a nadrágját, és szeretne újra a párod kedvében járni, ezért futni kezdett, de a siker még mindig nem érkezett meg? Támogassa a mozgást egészséges étrenddel. Meglátja, hogy az eredmények hamarosan beköszöntenek.

Forrás: djile / Shutterstock.com

A fogyás türelmet igényel.

Hogy csak nemrég kezdett el futni? A sportolást folyton halogatta, mert nem volt hozzá megfelelő cipője, öltözete vagy ideje, de aztán eljött a pillanat, amikor azt mondta, hogy most már ez nem mehet így tovább. Felvette a sportruházatát, futócipőt húzott, lement futni a parkba, vagy az edzőterembe a futópadra. Mégha nagyon igyekszik is, a terhelést nem bírja sokáig és a fogyás mégsem indul el. Ne adja fel. A súlyfelesleg sem néhány nap alatt képződött, eltartott egy darabig, amíg ez bekövetkezett.

Nincs értelme, hogy éhezzen

A fogyás nemcsak a testmozgással, hanem az étkezés módjával is kéz a kézben együtt jár. Nagyszerű, hogy elkezdett futni, ami után eljött az ideje annak, hogy átállítsa az étrendjét. Felejtse el a gyorséttermi ételeket, a félkész termékeket és az étterem ebédidőben történő látogatását. Hogy ezt nem fogja bírni? De igen, sikerülni fog. A fogyás egyáltalán nem jelenti azt, hogy koplalnia kell, csak figyeljen oda az ételei összetételére és az étrend pontos betartására. Hogyan fogyjunk le?

1. tipp: A siker alapja egy jó terv

Mielőtt még nagyobb lendülettel belevágna a fogyókúrába, készítsen tervet. Tisztázza, hogy miért akar lefogyni, tűzzön ki egy célt, és bontsa le részcélokra. Ennek köszönhetően áttekintést nyer arról, hogy hogyan áll a fogyással, ami segít abban, hogy jobban teljesítsen. Minden sikerért jutalmazza meg magát és legyen türelmes.

2. tipp: Fogyasszon kisebb adagokat és gyakrabban.

Az egészséges életmód alapja a rendszeres és egészséges táplálkozás. Sokan megszoktuk, hogy kihagyjuk a reggelit. Ebédre is csak gyorsan bekapunk valamit, és végül este igyekszünk bepótolni az egész napi lemaradást. Ez azonban nem a megálmodott, karcsú alakhoz vezető út. A napot reggelivel kell kezdeni, majd tízóraival, ebéddel, uzsonnával és vacsorával kell folytatni.

Egyen kisebb adagokat, de gyakrabban, és a vacsorát körülbelül 2 órával lefekvés előtt fogyassza el. Így nem fog lefeküdni nehéz gyomorral, de éjszaka sem fog arra ébredni, hogy éhes és elkerüli azt, hogy ilyenkor a hűtőszekrényben ételt keressen. 

3. tipp: Igyon sok vizet

Az ivási rend betartása kéz a kézben jár a fogyással, a víz támogatja az anyagcsere megfelelő működését, és ha minden étkezés előtt megiszik egy pohár vizet, a gyomra részben megtelik, aminek köszönhetően kevesebb ételt fog elfogyasztani. A nap folyamán azonban igyon folyamatosan, de amit napközben elmulaszt azt ne próbálja meg este pótolni.

Tudta, hogy az ivási rend megtartásához a tiszta víz és a cukrot nem tartalmazó teák az ideálisak? Kerülje a szeszes italok és a cukros üdítőitalok fogyasztását.

4. tipp: Ne becsülje le az alvás fontosságát sem

Az alvás a fogyás barátja Aki nem aludja ki magát, az nem is tud lefogyni. A szervezet alvás közben regenerálódik és erőt merít a következő napi megfelelő működéshez.

5. tipp: Figyeljen oda az ételek összetevőire

Az étrendünknek három fő makrotápanyagot kell tartalmaznia, nevezetesen szénhidrátokat, fehérjéket és zsírokat, és mindezt a megfelelő arányban. A valóság az, hogy a szervezetünkbe sokkal több szénhidrátot viszünk be, mint kellene, és ezt sokszor nem is tudatosítjuk. Mindig gondolja át, hogy mit eszik és figyeljen oda az ételek összetételére. Az étrendje tartalmazzon sok zöldséget, a szénhidrátokat pedig csökkentse a minimumra és helyettesítse őket fehérjékkel és zsírokkal.

 

Címkék#fogyás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában