Hirdetés

2022.06.15. 08:00

SPS: együtt növekszünk kollégáinkkal

A Vas megyében több mint 20 éve jelenlévő szolgáltatóközpontnál kiemelten fontos a munkavállalók fejlesztése, de az egyéni növekedéssel párhuzamosan a cégszintű növekedés is fókuszban van, hiszen a kezdeti, családias létszámból mára két telephelyen több mint 320 főnek biztosítanak munkalehetőséget, a tervek szerint pedig idén meg sem állnak a 400 főig.

Az SPS az elmúlt években több tevékenységével is felhívta magára a helyi és az országos közönség figyelmét. 2020-ban új, modern irodaházukkal megérkeztek Szombathelyre, ezzel Rábahídvég mellett már a megyeszékhelyen is biztosítanak munkalehetőséget a jelentkezők számára – s teszik mindezt Családbarát és Szerethető munkahelyként, amely címeket a tavalyi évben, országos pályázatokon szereztek. 

A megújulásra való képesség a kulcs

A vállalatnál érzékelték, hogy a pandémia miatt kialakult új normalitásban új módszerekre van szükség, és készek voltak ezek megvalósítására. Így mára már szinte minden kollégájuk számára elérhető a heti több home office lehetősége (azokon a területeken is, ahol korábban ez nem volt jellemző), és az online vagy hibrid vállalati események szervezésétől sem riadnak vissza. Márciusban például elindultak tematikus online toborzótevékenységükkel, az SPS karrierdélutánnal. Az eseményt abból a célból hívták életre, hogy egy aktuális témán keresztül bemutatkozhassanak célcsoportjaiknak – márciusban nőnap alkalmából inspiráló női karrierutakat ismerhettek meg az érdeklődők. 

Forrás: Swiss Post Solutions GMBH

A résztvevők így hallhattak arról, hogy az előadók miként váltak felnőtté, feleséggé, anyává a vállalatnál töltött idő alatt, és hogy ezt miképp tudták a munkahellyel összeegyeztetni. Ezen túl pedig a vezetők női perspektívából mutatták be, miért jó az SPS-nél dolgozni. Az esemény sikerét jól mutatja, hogy a résztvevők közül ketten azóta már az SPS csapatát erősítik. Az online karrierdélutánok következő állomásaként júniusban a végzős egyetemistákra, illetve a pályakezdőkre kívánnak fókuszálni, hiszen szép számban dolgoznak a vállalatnál olyanok, akik első munkahelyként találták meg hosszútávú számításaikat az SPS-nél – a következő online eseményen ők fognak bemutatkozni.

Utánpótlás és közös növekedés

A megújulás mellett fontos az utánpótlás és a közös növekedés lehetőségének megteremtése is. Éppen ezért hamarosan gyakornoki programot indít a vállalat, melynek keretében a leendő munkavállalók már egyetemi tanulmányaik során megismerkedhetnek a céggel és bepillantást nyerhetnek annak mindennapi életébe, kultúrájába. Jelenleg is van egy együttműködésük az ELTE-SEK germanisztika szakával, mely már évek óta rendkívül sikeres és számos végzős hallgató helyezkedett el az SPS-nél rögtön tanulmányai befejezése után. A vállalat ezt a kapcsolatrendszert igyekszik kiszélesíteni, ezzel lehetőséget biztosítva a régió idegennyelvet beszélő, gazdasági beállítottságú fiataljainak az elhelyezkedésre.

Forrás: Swiss Post Solutions GMBH

Fontos a munkavállalói bevonás és a közösség építése 

Az SPS azt vallja, hogy egy céget a munkavállalóinak véleménye fémjelez. Éppen ezért a lehető legtöbb ponton igyekeznek bevonni munkatársaikat a szervezetet érintő ügyekbe. Idén már több jelentősebb témában kérték ki kollégáik visszajelzéseit, éves munkavállalói elkötelezettségi felmérésük pedig épp pár napja zajlott le. Emellett a cég folyamatos bővülése miatt új kollégák csatlakozását is várják, így a közösség erősítése, a csapategység formálása még jelentősebb szereppel bír a vállalat életében. Mivel fontosnak tartják a személyes kapcsolatokat, a pandémia és a teljes home office után a hibrid munkavégzésre törekednek, és igyekeznek az irodában töltött napokat különböző programokkal színesíteni. Ennek jegyében folyamatosan (sz)építik az SPS közösségét az önkéntes belső kommunikációs csapatukkal: időről időre online és valós térben rendezett közösségépítő eseményeket tartanak. Így idén már volt Kilométerek hete és húsvéti bortúra, a céges futócsapat a 12. Ultrabalaton részvételét teljesítette májusban, hamarosan érkezik a lunchtime garden party, de nyereményjátékaikkal még az EFOTT-ra és a Family Parkba is eljuttatják egy-egy szerencsés kollégájukat.

Külföld helyett

A vállalat mindennapi tevékenységeivel egy jobb jövőért dolgozik, innovatív szolgáltatásaikkal 3 fő területen támogatják ügyfeleiket. Dokumentumfeldolgozás csapatuk hozzájárul ahhoz, hogy partnereik papírmentes irodában dolgozhassanak. A bérszámfejtés területen dolgozók biztosítják, hogy a magyar és német partnervállalatok munkavállalói pontosan és időben kapják meg a bérüket. Ezek mellett pedig teljes körű támogatást nyújtanak autólízinggel foglalkozó német partnereik számára.

A vállalat számos pozíciót kínál nyelvtudással rendelkező munkakeresőknek is. A nyelvtudás gyarapítása és a kecsegtetőnek tűnő lehetőségek miatt sokakban felmerülhet a külföldi munkavállalás ötlete. Az SPS munkatársai közül többen kipróbálták magukat külföldön is, végül mégis itthon kezdtek a karrierépítésbe. Első kézből származó tapasztalataik alapján számos érv szól az SPS mellett a külföldi munkavállalással szemben:

 szabad hétvégék,

 nincs több műszak,

 a vállalat számos karrierlehetőséget kínál,

 stabil és összetartó a csapat,

 a nyelvtudás kamatoztatására is van lehetőség,

 kellemes irodai környezet,

 nem választ el több tízezer kilométer a szeretteinktől,

 nem kell bajlódni a külföldi adófajtákkal és a lakhatás nehézségeivel,

 a home office lehetőség is biztosított,

 a biztos nemzetközi háttér adott a határ átlépése nélkül is.

Ha te is szeretnél egy olyan csapathoz tartozni, amely folyamatosan tesz a munkavállalók mindennapjainak jobbá tételéért, valamint vonzó nemzetközi lehetőségeket is kínál, nézz szét a vállalat karrieroldalán, a swisspostkarrier.hrmaster.hu-n és csatlakozz az SPS-hez!

Címkék#sps

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában