Hirdetés

2022.05.10. 07:00

Vállalkozói sikerek a Nyugat-Dunántúlon

Sikerrel zárult a Forrás projekt, melynek keretében vállalkozói képzés és tanácsadás segítségével 958 álláskereső és pályakezdő fiatal hozott létre új vállalkozást.

Forrás: Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Az Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon című, GINOP-5.1.9-2017-00010 számú projekt célja a Nyugat-dunántúli régió területén új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező álláskeresők és fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására és szakmai segítése a működésük első évében.

A projekt a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa, és a Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány konzorciumi együttműködésében valósult meg 2018. márciusa és 2022. májusa között, 632 785 322 Ft vissza nem térítendő támogatásból.

A programban résztvevők segítséget kaptak üzleti tervük elkészítéséhez képzések, tanácsadás és mentorálás keretében. Megismerték a vállalkozási formák típusait, alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezési, és irányítási tudást szereztek. Ügyféltalálkozókon, workshopokon, közös fórumokon vettek részt újonnan megalapított vállalkozásuk sikeressége érdekében.

A projekt második szakaszában, a képzéseket eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, vállalkozásalapítók a Magyar Államkincstár által közvetített maximum 4.573.800 forint vissza nem térítendő forrásban részesülhettek 100%-os intenzitással. Az elnyert támogatások aránya 99% volt.

Büszkék vagyunk, hogy a projekt keretében célként kitűzött 878 újonnan alapított vállalkozáshoz képest 958 jött létre és közülük egy év elteltével 954 működik.

Forrás: Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány tapasztalt munkatársai rugalmas, ügyfélközpontú hozzáállással személyesen, telefonon és írásos tájékoztatással közreműködtek a projekt sikeres megvalósításában. Az újonnan alapított és a már régóta működő vállalkozások számára a továbbiakban is folyamatosan állunk rendelkezésre pályázatírási, mikrohitelezési és Széchenyi-kártya ügyintézés szolgáltatásokkal egyaránt. 

Forrás: Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Gratulálunk ügyfeleinknek és további sok sikert kívánunk a vállalkozásukhoz!

Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány - Vállalkozásindítás és hitelezés Zala megyében
Zalaegerszeg, Köztársaság útja 17.
+36 92 316 033 | +36 30 995 6093
[email protected]
www.zmva.hu
3000000.hu

Forrás: Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában