Hirdetés

2022.03.07. 06:00

GYORSABB ÉS KÉNYELMESEBB KÖZLEKEDÉS AZ M76 AUTÓÚT BALATONSZENTGYÖRGY-FENÉKPUSZTA KÖZÖTTI SZAKASZÁN

„A megyei jogú városok elérhetőségének javítása” program keretén belül a NIF Zrt. Zalaegerszeg megközelítésének fejlesztését tűzte ki célul ezzel a gyorsforgalmi bekötéssel.

Forrás: NIF Zrt

A fejlesztéssel 2x2 sáv került kialakításra 2950 méter hosszan, így az autósok 110 km/óra maximális sebességgel tudnak közlekedni az autóúton.

 

Körforgalommal, több felüljáróval egyszerűsödött a közlekedés, a vasútvonalak kereszteződésénél nem kell várakozni, mivel fél tucat felüljáró segít a gyorsabb áthaladásban.

 

Nemcsak az autósoknak kedvez a fejlesztés – 3030 méter hosszú kerékpárút épült, illetve a kis- és közepestestű állatok is egyszerűen át tudnak haladni az autóút felett a négy vidraátjárón.

Forrás: NIF Zrt.

A lakosok számára fontos tényező, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a településeken csökken az átmenő forgalom.

 

A projekt megvalósulásával könnyebbé válik a Balaton elérése – Zalaegerszeg és Keszthely bekapcsolódik a hazai gyorsforgalmi úthálózatba, a térségben közlekedők kényelmesebben és gyorsabban elérhetik úticéljaikat.

 

A térség elérhetőségén kívül javul a területi felzárkóztatása és nő a versenyképessége, ezáltal a régió infrastrukturális kapcsolatrendszere javítja a gazdasági- és kereskedelmi folyamatokat.

 

További információt itt olvashatnak: https://nif.hu/2022/03/ujabb-szakaszt-adtak-at-az-m76-autoutbol/

Forrás: NIF Zrt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában