Szponzorált tartalom

2022.02.23. 00:00

A Kárpát-medence kincseit mutatja be a székelyföldi rajzfilmstúdió

A Székelyföldi Legendárium rajzfilmstúdiója célja az volt, hogy a Kárpát-medence népi hiedelmeit és legendáit egy csokorba fogva létrehozzanak egy animációs sorozatot, ami a gyerekek és felnőttek számára is egyaránt élményt nyújt. A családok egészének adnak így alternatívát a közös kikapcsolódásra és szórakozásra. A sorozatról beszéltünk Fazekas Szabolccsal a Székelyföldi Legendárium alapítójával, valamint azokkal a szülőkkel, akik már hozzájutottak a rajzfilmsorozat első évadához.

Az animációs sorozat ősi legendákat és mondákat dolgoz fel modern három dimenziós köntösbe rejtve, így a történetek a mai generáció számára is könnyen emészthetővé és szórakoztatóvá válnak. 

– A Walt Disney-nek létre kellett hoznia egy mesevilágot és Disneyland-et, nekünk a Székelyföldi Legendáriumhoz nem kell megépítenünk a legenda világát, hiszen ebben élünk, itt van körülöttünk. Ezeknek a létező helyszíneknek a történeteit mutatjuk be a meséinken keresztül – mondta el Fazakas Szabolcs, a Székelyföldi Legendárium alapítója.

 

Akár a Hollywood-i produkciókkal is versenybe szállhat a falusi, székely testvérpár, Rika és Zete kalandjait bemutató mesefilm. Székelyföld leghíresebb tájainak és helyszíneinek, többek közt a Gyilkos tó, az Almási barlang, vagy az Ördögmalom történeteivel is. A sorozatban olyan történelmi alakok is felbukkannak, mint Szent László vagy Réka királyné Attila felesége. Mindezt olyan egyszerű és közvetlen formában mutatják be, hogy a nézők játszva ismerhetik meg a történelmet és a különböző földrajzi helyeket. Bátran kijelenthetjük, hogy a rajzfilmsorozat tanító jellegével a szülők is biztosan új ismeretekkel gyarapodnak majd.

 

– Miután világszerte bemutatják a különböző népek legendáit, ahogy a Merida, a bátor a skót legendákat vagy a Kung-Fu Panda a kínai legendákat hívja életre, úgy a mi Zeténk és Rikánk kalandjai a székely mondavilágot kell, hogy bemutassa az egész világnak – emelte ki Fazakas Szabolcs.

 

A mesét nézve a gyerekek gond nélkül tudnak azonosulni a sorozat szereplőinek karakterével. A kalandokat kereső, bátor Zete és a jószívű, ám óvatos Rika tökéletesen kiegészítik egymást. Nagyapa bölcseleteivel könnyedén birkóznak meg az útjukba kerülő akadályokkal. A misztikus, csodákkal teli világban a gonosz mindig pórul jár, a jók pedig elnyerik méltó jutalmukat, jó példával szolgálva a legkisebbek számára is. 

 

  • A kisfiaimat nem köti le bármilyen mese, az pedig, hogy egyszerre mindkettőjüket lekösse egy műsor, eddig számomra szinte lehetetlennek tűnt, a kasszasikernek számító animációs filmeken kívül. Zete és Rika történeteit nem csak, hogy együtt nézik, de később el is játsszák a látottakat és kérdeznek is a történetekről. Ez számomra külön öröm, hiszen játszva tanulnak a gyerekeim – mesélte a nyolc éves Zalán és tíz éves Ármin édesanyja.

 

  • Először, akkor kaptam fel a fejem, amikor a kisfiam rajzolás közben Gábor Áronról kezdett el nekem mesélni. Bevallom őszintén, hogy utána engem is érdekelni kezdett a sorozat, és a rövid, ám annál tartalmasabb részeknek hála már kétszer újranéztük együtt is az első évadot. Úgy gondolom több ilyen mesére lenne szüksége a gyerekeknek. Már nagyon várjuk a folytatást – jelentette ki a hat éves Levente édesanyja.

 

A folytatásra pedig már nem kell sokat várni, hiszen a második évad epizódjai is készülnek már. A rajzfilmsorozat sikerét mutatja az is, hogy már tíz nyelven szinkronizálták, köztük angol és mandarin nyelvre is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában