Hirdetés

2021.12.29. 08:00

Családi vállalkozásban a Chaplin

Várhatóan jövő márciusban élettel telhet meg a település egyik emblematikus épülete, amely a Kisfaludy utca és a 74-es számú főútvonal kereszteződésében található.

Horváth-Balogh Attila

Semmivel össze nem téveszthető a hely felirata

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Azért emblematikus, mert körülbelül 25 éve kezdték el építeni étterem és panzió céljára, azonban hosszú ideig elhagyatottan, üresen állt. Most a Németországban élő és dolgozó vendéglátós szakember, Bogdán Tamás megvásárolta – és nagy tervei vannak az ingatlannal, mely eredeti funkciójában működik majd e néven: Chaplin Csárda & Panzió.

 

– A Keszthelyi VSZK-ban tanultam vendéglátóipari ágazatban, majd kikerültem Németországba, ahol immáron 12 éve 3 fiammal és feleségemmel élek – bocsátotta előre Bogdán Tamás. – München mellett, Landshutban kezdtem mosogatóként, de voltam segédszakács és felszolgáló is, végig jártam a ranglétrát. Később Augsburgba költöztem, ahol egy 4 csillagos szállodában kezdtem dolgozni és onnét kerültem a vállalkozók világába. A volt főnököm nagyon szeretett, mert agilis voltam, bizalmának és szorgalmamnak köszönhetően nem egészen másfél éve nekem adta az egyik 40 szobás, 14 apartmanszobás 3 csillagos hotel bérleti jogát. Ő végig ott állt mellettem, sokat segített. Bátran merem mondani, a hotel a pandémiás időszakban is jól működött. Ennek köszönhetően január elsejétől egy 120 férőhelyes német-magyar éttermem is nyílik Augsburgban, ahol lehetőség szerint csak magyarokat foglalkoztatok. Szerettem volna itthon maradt szüleimnek is segíteni, ezért vásároltam meg ezt az ingatlant itt, Hahóton, melyben már hozzákezdtünk a Chaplin Csárda & Panzió kialakításához; ami édesapámról kapta a nevét, mert neki ez a beceneve. Segítek a szüleimnek az elindulásban, s ha már úgy látom, rendben mennek a dolgok, rájuk és az öcsémre hagyom ezt a vállalkozást, én pedig teljes egészében újra a németországi projektjeimre koncentrálok majd.

Bogdán Tamás (a kép jobb szélén) és a szűkebb családi kör
Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Tamás elmondta még: a Chaplin Csárda & Panzió az elképzeléseik szerint magyaros jellegű konyhát visz majd, de az étlapot természetesen, az igényekhez igazítják. Nemcsak a helyi vendégekre, hanem az átmenő forgalomra is erősen számítanak, 100-120 főig pedig vállalják rendezvények, lakodalmak lebonyolítását. A panzió 7 szobájában szállóvendégeket is tudnak fogadni. A márciusi nyitóbulira nagyon készülnek, melyre családi barátjukat, Kis Grófo-t szeretnék meghívni, erről már folynak a tárgyalások. Ígérik: egyedi és családi hangulatú nyitórendezvény lesz, a bevétel egy részét a helyi óvoda fejlesztésére ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában