Szponzorált tartalom

2021.11.26. 08:00

Légkondicionálókat adományoztak a Kanizsai Dorottya Kórháznak

A DAB Pumps Hungary Kft. számára különösen fontos a társadalmi felelősségvállalás. A cég nemrégiben három klímaberendezés adományozásával támogatta a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház szemészeti osztályát.

Davide Bertapelle ügyvezető igazgató DAB Pumps Hungary Kft. elmondta: a történet nyolc évvel ezelőtt kezdődött, amikor a DAB eldöntötte, hogy Magyarországra jön és Nagykanizsát választotta telephelyéül. Azzal a céllal, hogy folyamatos fejlődés mellett kialakítson egy termelési lokációt. Az eredeti ötlet az volt, hogy egy majdnem 1000 négyzetméteres csarnokot bérelne a vállalat és egy Olaszországból áttelepített szerelősorral kezdené meg a működését.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- Ma ott tartunk, hogy a kanizsai ipari parkban 15 ezer négyzetméter a gyártóterületünk, de az általunk megvásárolt további részekkel együtt összesen 50 ezer négyzetméter területtel rendelkezünk – folytatta. – Jelen pillanatban a gyárunkban kilenc szerelősor működik, egy új műanyag fröccsöntő részleg és egy villanymotor-tekercselő részleg is megtalálható szintén több gyártósorral. Nagykanizsa tárt karokkal fogadott bennünket, odafigyelnek a cégünkre, ezért elhatároztuk, hogy szeretnénk meghálálni ezt a fajta gondoskodást. Ekkor döntöttük el, hogy a Kanizsai Dorottya Kórházat támogatjuk, méghozzá annak is a szemészeti osztályát, akiknek ezúttal három légkondicionáló berendezést adományoztunk. Az egészségügyi intézmény ebben a járvány időszakban különösen rászorul a segítségre, szeretnénk ezt a kapcsolatot ápolni. Jó példa lehet a többi kanizsai cég számára is, hogy a társadalmi felelősségvállalás mennyire fontos napjainkban.

A kórház szemészeti osztályának osztályvezető főorvosa, dr. Czigány Róbert kiemelte: az intézmény déli tájolással épült, vagyis tavasztól késő őszig szinte fullasztó meleg van az osztályukon. Ezt csak fokozzák a számítógépek, ami az adott intervallumban egy átlagos napon közel 30 Celsius fokos hőmérsékletet eredményez. Ez az időszak mindannyijuknak nagy megterhelést jelentett, fizikailag és lelkileg egyaránt.

Fotó: DAB Pumps Hungary Kft.

- A kórházvezetés a létszükséglethez fontos eszközöket, berendezéseket igyekszik beszerezni, ám például egy légkondicionáló készülék vásárlásra háttérbe szorult – fogalmazott a doktor. – Ugyanakkor a minőségi munka alapfeltétele, hogy kellemes levegőben foglalkozzunk a betegekkel, ezért is óriási segítség a DAB Pumps Hungary Kft. támogatása. A három berendezésnek köszönhetően így már minden rendelőben lesz hűtés, az adományozott kondicionálók konkrétan azokat az adott rendelőket hűti, ahol ez korábban nem állt rendelkezésre.

Davide Bertapelle hozzátette: minden cégnek vannak üzleti céljai, mint pl. a bevétel és a forgalom növelése. A DAB Csoport ezzel szemben nagy hangsúlyt fektet a környezetre és az emberekre vonatkozó célokra egyaránt. 2025-ig 50%-kal szeretnénk csökkenteni CO2-kibocsátásunkat: ennek érdekében jövőre azt tervezzük, hogy a teljes tetőfelületet napelemekkel borítsuk be, hogy ezzel az energiaszükségletünket teljes mértékben fenntartható módon fedezzük. Munkatársainkkal kapcsolatban a cél egyszerű: szeretnénk növelni az elégedettséget és a motivációt, komfortérzetet teremtve minden munkatársunkban.

Ezek is érdekelhetik