hirdetés

2021.09.28. 05:00

A PSM PROTECH HUNGÁRIA BT. zalaegerszegi gyártócsarnokaiból évente millió alkatrész indul útnak a világba

Aki már látta gépkocsi belsejét, motorterét, az tudja, alkatrészek tömege kapcsolódik össze a zavartalan működés érdekében.

Ehhez járul hozzá a PSM PROTECH HUNGÁRIA BT., amelynek zalaegerszegi gyártócsarnokaiból a csatlakozók, fém alkatrészek évente millió szám indulnak útnak a világ minden tájára, hogy aztán járművekbe építve szolgáljanak sok-sok éven át.

A 80 dolgozót foglalkoztató vállalkozás 1994-től működik jelenlegi telephelyén és 2010-ben került a bajor PSM-PROTECH tulajdonába. A Marktschellenbergben 150 munkavállalóval működő vállalkozás pedig 2016-ban vált a KERN-LIEBERS részévé. Ezzel olyan cégcsoportba került az egerszegi gyáregység, amely Kínától Amerikáig a világ minden táján jelen van üzemeivel. Mindezt Scheiber Mihály, PSM PROTECH HUNGÁRIA BT. ügyvezetője osztotta meg velünk.

Fotó: PSM Protech Hungaria

A cég nevében a PSM mozaikszó – pressing, stamping, moulding – és fő tevékenységi körükre utal, azaz stancolással (lemezekből kivágott alkatrészek gyártásával) és hibridfröccsöntéssel foglalkoznak. Termékeiket az autóiparban használják, mégpedig mind nagyobb arányban már a hibrid és elektromos járművekben. A volumen jellemzésre pár adat: lemezből évente 57 millió, műanyagból 14 millió alkatrészt gyártanak.

A növekvő igényekhez igazodva mind több folyamatot automatizáltak, robotizált gyártóhelyeket is beállítva.

A gyártáshoz a szerszámokat, célgépeket a német anyavállalatnál tervezik meg, szerelik össze a magyar kollégák bevonásával. A növekvő igények kielégítésére a termelés bővítésén gondolkodnak, amihez új munkatársakra is szükség lehet. Operátorokra, gépkezelőkre, szerszámkészítőkre, valamint minőségbiztosításban, fröccsöntésben, automatizálásban jártas szakemberekre számítanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában