Szponzorált tartalom

2019.04.24. 14:49

Tévhitek a jacuzzi használatával kapcsolatban

Mint minden termékről, használati eszközről születnek tévhitek. Ezek afféle babonák, amiknek semmi igazság alapjuk nincsen. Mégis sokáig terjednek szájról-szájra. Első számú ilyen tévhit, hogy a jakuzziban fertőzéseket kapunk el.

Gyakran hallani, hogy a jakuzzizás közben elkaphatunk gombás fertőzéseket. Ez elsősorban a nőket tántorítja el a használatától. Mint minden más terméket, a jakuzzit is tisztán kell tartani, a vízét megfelelően kezelni. A megfelelő szűrőrendszernek és a vízkezelőknek köszönhetően a vízben akkor sem fognak elszaporodni a baktériumok és mikrobák, ha egy beteg ember lazult a meleg vízben.

Sok cikk jelent már meg arról is, hogy mennyire sok káros hatása van a medencés buliknak. Természetesen egy-egy ilyen buli alkalmával előfordulhat, hogy valaki többet tölt a garatra. Amíg viszont a társaság nem esik túlzásba, és mindenki figyel a csúszás veszélyre, addig semmi félni valónk nincsen.

„Se időm, se pénzem egy jakuzzira..”

Sokszor eltúlozzák a jakuzzira rááldozott időt is. Gyakran hallani, hogy ez a művelet egy nagyon hosszas, fárasztó dolog. Nyilván, ha megfelelően tisztán szeretnénk tartani jakuzzinkat, akkor kell rászánni időt. Igazából ez ki is merül abban, hogy 1-2hetente kell a szűrőt kitakarítanunk és a vízkezelőtől függően fel évente, évente vizet cserélnünk benne.

„Nem éri meg, mert úgyis csak nyáron használhatjuk.” Ez is nagy butaság. A jakuzzi nem egy úszómedence. Ezeket különböző kialakítással lehet megvásárolni, így nem csak a kertben, de házunkban, garázsban, pincében, teraszon, bárhol elhelyezhetjük. Mivel már süllyesztett változatok is léteznek, akik nem szeretnék, hogy nagy medence foglalja a helyet, azoknak a beépített változat is elérhető.

Rengeteg távol keleti és európai gyártó készít jakuzzit az energiahatékonyságra való odafigyelés nélkül, csupán az alacsonyabb vételár elérése érdekében. Ebben az esetben a rezsinket igencsak megterhelheti a jakuzzi használata. Egy minőségi forgalmazó cég minden részletre odafigyel, hiszen célja az ügyfelek elégedettsége. A gyár arról is híres, hogy a legnagyobb medencék is csupán havi 5-7 ezer Ft-tal emelik meg a havi villanyszámlát úgy, hogy közben mindig tiszta, meleg víz várja a jakuzzi gazdáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában