hirdetés

2018.06.20. 17:57

Minden nő rémálma, a narancsbőr (x)

Minden nő találkozott már a saját testén narancsbőrrel, jó eséllyel a vékonyak is. Azért fordul elő bármilyen testalkaton, ritkán még férfiaknál is, mert az életmódjuk nem megfelelő. Az ülőmunka, a helytelen táplálkozás, a túl sok kávéfogyasztás, dohányzás, alkoholfogyasztás, a fűszeres ételek túlzott fogyasztása mind-mind ehhez a bőrproblémához vezet.

 

Régebben betegségnek hitték, holott nincs hozzá semmilyen köze. A stressz, a szoros alsónemű is könnyen vezet ehhez a problémához. Többnyire nőknél jelentkezik, ennek oka a hormonokban rejlik, és a kötőszövetek szerkezetében is.

A nők bőrének középső rétegében sokkal lazább a szerkezet és több a zsírszövet is, néhol kifejezetten megvastagszik. Továbbá a tágulékonyság igénye miatt nagyon fontos, hogy tudjon nyúlni a terhesség alatt a bőr. A bőralja zsírszövetei a lazaság miatt könnyen átjutnak a bőr középső rétegébe, ahol felhalmozódnak olyan elrendezésben, hogy az a jellegzetes hepehupákat alakítsa ki. Minden túlsúlyos embernél látunk narancsbőrt, csak pár kivételes karcsú lánynál nem jelentkezik az a bőrprobléma.

A túlsúly egyértelműen az egyik oka a kialakulásának, a megsokszorozódott zsírsejtek tömege nyomul át a felsőbb bőrrétegekbe. A vékony, nagyon vékony lányoknál pedig pontosan azért látszik narancsbőr, mert ott a szövetek feszességéről nem gondoskodnak mozgással. Ülőmunkát végző embereknél, vagy a számítógép előtt ülés a fiatalok körében egyaránt narancsbőrrel jutalmazza meg őket. Ülő helyzetben ugyanis a vérkeringés is gyengül, romlik.

A vérsejtek oxigénszállítási és vérszállítási képességének romlásával a méreganyagok is felhalmozódnak a szervezetben, ezek is elmélyítik a gödröket. A legegyszerűbb megoldás, amit ezek ellen tehetünk, hogy minden káros okozóját kiiktatjuk a mindennapjainkból, és törekszünk az egészséges életmódra.

Az étkezés egy nagyon fontos része a narancsbőr kialakulásának, ezért az alábbiakra kell törekedni: sok folyadékot kell fogyasztani, rendszeresen méregteleníteni kell a szervezetet (erre nagyon jók a kúrák, de akár egy almanap is), a sok folyadék ugyanis kimossa a szervezetből a méreganyagokat, amelyeket az ételekkel viszünk be. Sokszor nem is zsír van rajtunk, hanem sok víz marad a szervezetben, ehhez pedig érdemes vízhajtó zöldségeket, teákat fogyasztani. Az étkezést rendszerezni kell, nem a mennyiségen van a hangsúly, hanem a minőségen.

Ehhez nagyon oda kell figyelned, mit eszel, olvasd el a boltban megvásárolandó termék címkéjét. A sok E betű már eleve egy rossz jel, ezeket inkább hanyagold. A minőségért az élelmiszermérnökök felelősek, akik a gyártás körülményeit fejlesztik, a terméket vizsgálják, igyekszenek a legelőnyösebb módon, kevés szennyezéssel és vegyi anyaggal való érintkezés mellett biztosítani a termelést.

Kerüld a túl sok sót, a fűszereket, mert ezek visszatartják a folyadékot, feleslegesen terhelve a szervezetet. Az ülőmunkát végzőknek különösen, de általánosan minden embernek érdemes mozognia, ez segít leginkább a narancsbőr eltüntetésében, mert így a bőr feszesedik, a gödrök eltűnnek.

Sok kiegészítő kezelés is létezik, mint a tekercselés, a krémek, a terápiák, gépek, stb. Az infraszauna is egy nagyon jó ötlet, de otthon is orvosolhatod a helyzetet váltózuhannyal, ugyanis ez serkenti a vérkeringést. A különböző illóolajok is vérbőség fokozó hatással bírnak, így érdemes például a testtekercseléshez használni őket. Igyekezz olyan munkahelyet találni, ahol állva kell dogoznod, ezzel is támogatva a vágyott külsődet. Szerencsénkre Budaörs munka szemszögéből jól teljesít, így érdemes keresgélni, biztosan megtalálod a legmegfelelőbb állást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában