Szponzorált tartalom

2021.12.23. 10:09

Meglepetés karácsonyra – Szemüvegeket ajándékozott a Center Optika

Három zalaegerszegi család karácsonyát tette szebbé a Kóbor és Fia Optikai Kft., ugyanis a hagyományokhoz híven szemüvegeket adott ajándékba rászoruló gyerekeknek és egy nyugdíjas hölgynek. Az okulárékat szerdán adták át a Kossuth utcai Center Optikában.

Az adományozás résztvevői: Farkas Cecília, Géczi Andrea, Oláh József, Kovács György tulajdonos, Bogdán Krisztián Zsolt és Zsolnai Judit.

Forrás: Katona Tibor

A megajándékozottak komplett kiszolgálásban részesültek, így az átadás előtt már találkozhattak Kovács György tulajdonossal. Az optometrista-látszerészmester kollégáival, Fazekas Cecíliával és Géczi Andreával együtt gondosan választotta ki a megfelelő okulárét.

- 2001-ben alapítottuk családi vállalkozásunkat édesanyámmal, Kóbor Katalinnal, s 2014-ben nyitottuk harmadik üzletünket a Center Optikát – mondta Kovács György. - 2015-ben szerveztük első karácsonyi jótékonysági programunkat, ez tehát már a hetedik alkalom, hogy a saját eszközeinkkel és szakértelmünkkel támogathatjuk a rászorulókat. Úgy gondoljuk, hogy az éleslátás mindenki számára nagyon fontos kincs, a külvilág 80 százalékát ugyanis a szemeinkkel érzékeljük. Idén kibővítettük az adományozottak számát, ugyanis nemcsak karácsonykor lepünk meg három embert, hanem most tavasszal kampányunk során harmincan kaptak tőlünk szemüveget. Reméljük, hogy ezzel a kezdeményezéssel még többen figyelnek látásukra, óvják szemüket. Már az ingyenes vizsgálatoknál olyan problémát tárhatunk fel, amiről esetleg nem tudtak. Ennek köszönhetően már vannak visszatérő vendégeink is.

 

A szaküzlet az adományozás előtt mindig kikéri a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ ajánlását és véleményét, így ők keresik meg azokat a családokat, ahol leginkább szükség van a látást segítő eszközökre. Az átadáson részt vett Zsolnai Judit intézményvezető is, aki nevükben megköszönte a felajánlást. 

 

Először a 12 éves Oláh József kapta meg a szemüveget, tokot és törlőt tartalmazó ajándékcsomagot. Számára nem ismeretlen a szemészet, pár éve hord szemüveget, ami leginkább a távollátáshoz nagy segítség. Édesanyjával és nagynénjével érkezett, akik nagyon örültek a felajánlásnak. 

 

A nyolcéves, második osztályos Bogdán Krisztián Zsolt viszont most kapott először szemüveget. Édesapjával együtt hallgatták Kovács György jó tanácsait, aki a fiúkkal pár szóban megismertette a helyes szemüvegviselés szabályait. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!