Pölöskefő

2016.12.30. 12:49

Pölöskefő: az apróbb fejlesztések folyamatosak, a nagyobbakra kicsit várni kell

Pölöskefő - Az új polgármester, Tóth Jenő tervei közt a legfontosabb célkitűzés a szennyvízberuházás megvalósulása, melyet a térség többi településével közösen terveznek végrehajtani.

Horváth-Balogh Attila

A 400 lelkes dél-zalai településen tavasszal volt időközi polgármester-választás az akkori településvezető, Orbán Károly lemondása miatt. A jelöltek közül Tóth Jenő, a korábbi alpolgármester foglalhatta el a településvezetői széket. Nem idegen számára a közeg, hiszen évek óta képviselő, illetve falugondnokként dolgozik, így aztán tényleg tájékozott a falu minden fontos ügyében, legyen az mégoly kicsi is.

– Most a legfontosabb számunkra a szennyvízhálózat kiépítése, amiből Pölöskefő és a térség többi települése ezidáig kimaradt – bocsátotta előre Tóth Jenő. – Kilimán, Pölöskefő, Pötréte, Gelse, Orosztony – ezek a települések lennének érintettek egy közös projektben, aminek a megvalósítására együtt is pályáztunk.

(Fotó: Szakony Attila)

A polgármester a költségekről egyelőre nem tudott konkrétumokkal szolgálni, az azonban az előzetes felmérés alapján biztosnak látszik, hogy bekötésenként (110 lenne) 100-130 ezer forintos önrészt tudnak vállalni a lakók.

– Vannak még más terveink is – folytatta a polgármester. – Rendelkezünk egy játszótérrel, amit mihamarabb fel szeretnénk újítani. Igaz, hogy a játékok már fából készültek, de az idő múlásával együtt változnak a szabályok is, nekünk pedig igazodnunk kell ezekhez – gondolok itt például az esőfelületek kialakítására. Pályáztunk egy szabadtéri konditerem kialakítására, de még nem kaptunk választ az illetékesektől.

A faluháztól az orvosi rendelőig számos beruházás megvalósult az elmúlt években, azonban a fejlesztésekre jutó pénz soha nem elég. (Fotó: Szakony Attila)

Tóth Jenő polgármester arról is beszámolt: a temetőben is akad tennivaló. Így például festeni kellene a kerítést, továbbá ráférne a felújítás a ravatalozóra és a járdahálózatra.

– Tennivaló sok lenne – még úgy is, hogy az elmúlt években már több fejlesztés megvalósult a faluháztól az orvosi rendelőig –, csak éppen a pénz kevés – sóhajtott fel a településvezető. – Ezzel együtt a kisebb, sürgető munkálatokat azért igyekszünk folyamatosan elvégezni.

A legfrissebb fejlesztésként nemrég sikerült beszerezniük egy használt, de jó állapotú autót a kistérségi társulástól, mely a régi, amortizálódott falugondnoki járművet váltja – ha pedig mód nyílik rá, új autóra pályáznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!