Pókaszepetk

2016.03.21. 12:39

Az utakra és a civil szervezetekre is költenek Pókaszepetken

Pókaszepetk - Közel 240 millió forintból gazdálkodik idén Pókaszepetk önkormányzata. A település működtetése és intézményei, az óvoda és a közös önkormányzati hivatal fenntartása mellett némi fejlesztésre is lesz lehetőség.

Szabó Judit

Az önkormányzat hitel felvétele nélkül tervezte meg az idei költségvetését, amelybe mintegy 3,3 millió forint felhalmozási forrást és 2,5 millió forint tartalékot épített be. Bucsák Katalin jegyző elmondta, hogy útfejleszésre is szeretnének költeni. Nemrég felújították a Kossuth utcáról a vízmű kútjához vezető utat, s ha lesz pályázati lehetőség, folytatják az utak állapotának javítását, ugyanakkor még nem döntöttek arról, hogy melyiket hozzák rendbe.

A büdzsében eszközfejlesztés is szerepel, a faluházban kialakított számítógépes terem régi gépeinek cseréjét tervezik, s a könyvtár eszközállományát gyarapítanák. Közművelődési célú eszközfejlesztésre 1 millió forint áll rendelkezésre.

Idén a tavalyinál több, tíz közmunkás foglalkoztatását tervezik. Az előző szerződések február végén lejártak, ha sikerül a pályázatuk, áprilistól tudnak ismét közmunkásokat felvenni elsősorban karbantartási, közterület-gondozási feladatokra.

A pókaszepetki önkormányzat idén is támogatja a településen működő civil szervezeteket, a tavalyival megegyező összegekkel.  Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület 200 ezer forintot, a Polgárőr Egyesület 150 ezer forintot, a Nők Pókaszepetkért Egyesület 150 ezer forintot, a helyi sportegyesület pedig 500 ezer forintot kap működési célokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!