Páka

2016.12.10. 16:05

Kézműves vásárt rendeztek

Páka – Idén is megrendezték a település központjában a hagyományos adventi kézműves vásárt.

Korosa Titanilla

Már az ötödik alkalommal került sor a karácsony előtti időszakban a vásárra, melyen környékbeli és távolabbról érkező kézművesek is megmutatták portékáikat.

A rendezvényen a vásározók mellett egyéb programok is várták az érdeklődőket, akik főként délelőtt érkeztek a helyszínre. A sportházban a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány is bemutatót tartott, ahol Bobival, a gyöngybagollyal is találkozhattak a résztvevők. Ezután a Harisnyás Pipik gyerekeknek szóló műsora  következett, majd a lenti Napvirág Bábcsoport adott elő két mesét is a kicsiknek. A további programok között szerepelt kézműves foglalkozás, majd a Mikulás érkezett ajándékokkal.

(B-j) Kovács Virág, Beck Nikolett, Horváth Flórián és Kerese Dávid

A vásárban képviseltette magát a Pákai Öveges József Általános Iskola diákönkormányzata, illetve a helyi óvoda szülői munkaközössége is, akik saját készítésű kézműves termékeikkel, karácsonyi dísz- és ajándéktárgyaikkal érkeztek a vásárra.

A két intézmény képviselőinek részvétele jótékony célú volt, hiszen a befolyt összeget az óvodások, illetve az iskolások javára ajánlották fel.

A diákok saját és a pedagógusok által készített ajándéktárgyakkal érkeztek a vásárra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!