Páka

2017.05.08. 18:30

Jobb évjáratra számítanak idén

Páka - Sokat fejlődtek a szőlősgazdák a borkezelés terén az elmúlt években. Egyebek mellett ezt is megállapította a szakmai zsűri az elmúlt hét végi borbírálaton.

Korosa Titanilla

Idén 31 fehér, 16 vörös és 3 rosé bor érkezett a megmérettetésre a pákai környéki hegyhátak gazdáitól. Ebből 5 bor kapott arany, 17 ezüst, 25 bronz minősítést, míg hármat oklevéllel jutalmaztak.

Arany minősítést kaptak: (balról) Peter Weber, Czigány Zoltán és Bicsák József, valamint Sumics Ferenc és Domonkos László is, akik nem vettek részt a borbírálat eredményhirdetésén Fotó: Korosa Titanilla

A zsűri elnöke, Áprily-Kovács Krisztina az eredmények kihirdetése mellett az előforduló hibákról is beszélt. Mint mondta: kóstoltak éretlen borokat, néhány esetben tapasztaltak hordóhibát, illetve előfordult, hogy a nem megfelelő higiénia miatt lett rosszabb a bor minősége, ugyanakkor pozitív, hogy idén már nem kóstoltak túlkénezett borokat. Hozzátette: látszik, hogy jobban odafigyelnek a gazdák a borkezelésre, a korábbi tipikus hibák egyre ritkábban fordulnak elő. Összességében a tavalyi rosszabb évjárathoz képest elégedettek voltak a borokkal a zsűri tagjai és reményüket fejezték ki, hogy idén kegyesebb lesz az időjárás a szőlőhöz és a gazdákhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!