Páka

2017.07.26. 17:55

Zalával ismerkednek az erdélyi gyerekek

Tegnap Öveges József fizikaprofesszor emlékházába is ellátogattak a szomszédos Csömödérben táborozó erdélyi gyerekek.

Korosa Titanilla

Hargita megye Gyergyóditró településéről érkezett Csömödérbe tizenhét általános iskolás korú gyermek kísérőkkel együtt, a dévai Szent Ferenc Alapítványon keresztül. Az egy hétig tartó tábort a Földművelésügyi Minisztérium kezdeményezte.

- Az erdőgazdaságok több erdélyi gyerekcsoportot is vendégül láttak az utóbbi időben, a hozzánk érkezők az elmúlt vasárnapon érkeztek és e hét végéig maradnak - mondta Molnárné Vitális Anikó, a Zalaerdő Zrt. Zakatoló erdei iskolájának vezetője, a tábor házigazdája. - Igyekeztünk úgy összeállítani számukra a programokat, hogy megismerhessék Zalát, a megye nevezetességeit, ezért nemcsak a csömödéri szállás környéket mutatjuk meg, hanem ellátogattunk például Keszthelyre a Balatonhoz is, ahol hajókirándulásra is lehetőségük nyílt.

A táborozók a pákai emlékházban Öveges professzor életútjával és kísérleteivel is ismerkedhettek
Fotó: Korosa Titanilla

Az egyhetes táborozás programjában szerepelt kirándulás Szécsiszigetre, tegnap a pákai bunkerek és az Öveges-emlékház megtekintése után a márokföldi kalandparkba indultak a gyerekekkel. A hét további napjain erdei vasúttal Töröszneket keresik fel, illetve a bázakerettyei fürdőbe, vagy a Budafai Arborétumba vezet az útjuk, a program zárásaként pedig Obornakra látogatnak erdei túrára.

- Nagyon jó hangulatban telik a tábor - tette hozzá Molnárné Vitális Anikó. - A gyerekek nagyon érdeklődőek, minden apróságnak örülnek és dicséretes, hogy nagy tisztelettel fordulnak a felnőttek felé, amit nem minden gyerekcsoportnál tapasztalunk. Bár nem ezen van a hangsúly, de az erdei iskola is szerepet kap a programban, ismerkedünk a helyi növény- és állatvilággal is, hiszen náluk például nem az itteni fafajok a jellemzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!