Pacsa

2015.07.06. 11:38

Megemlékezés a Semmelweis-napon

Pacsa - Az egészségügyi intézmények dolgozóit köszöntötték a Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja alkalmából pénteken Pacsán.

Arany Gábor

Az ünnep kapcsán Kelemen Tamás polgármester felidézte, hogy a körzeti orvosi és a fogszakorvosi rendelőnek, valamint a védőnői szolgálatnak helyet adó épületet az önkormányzat saját költségvetéséből tavaly felújíttatta. A teljes körű külső szigetelés, a tető, a nyílászárók cseréjén túl az akadálymentesítés is megtörtént. A külső megújítást belül is változások kísérték: bútorcsere, laborhelyiség kialakítása, ily módon már mindhárom szolgálathoz biztosítottak a megfelelő körülmények, eszközök.

Elöl (balról): Bokor Ferencné alpolgármester. Póka Márta védőnő, Horváthné Czoma Csilla humán bizottsági elnök. Hátul: Máthé Olivér mentőállomás vezető, Kelemen Tamás, dr. Apró Andor háziorvos. Fotó: zh

A polgármester tájékoztatójában kiemelte, a háziorvos és az önkormányzat együttműködésével megoldották a helyi vérvételt, ily módon csak emiatt már nem kell Zalaegerszegre utazni. A fogászati szolgálat körzetéhez hat település tartozik, ez négyezernél több pácienst jelent. Ellátják az iskolafogászati teendőket is, rendszeres, félévenkénti szűrést végezve az iskolákban. Az egyszemélyes védőnői szolgálatra pedig nemcsak a várandós anyák, a csecsemők, gyermekek ellátása, gondozása, és az iskola-egészségügyi feladatok hárulnak, hanem többek között felnőtt szűrőprogramokat, véradást is bonyolít. Hamarosan a mentőszolgálat is jobb körülmények közé kerülhet, mert elkezdődött az állomásuk felújítása. Emiatt jelenleg az egészségházban dolgoznak.

Végül utalt rá: a környező településeket is ellátja a pacsai Fekete Sas gyógyszertár, igazodva a lakossági igényekhez,

Mindezekért az ünnep kapcsán mondott köszönetet az egészségügyben dolgozóknak a városvezetője. és emléklapokat adott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!