Pacsa

2017.03.13. 17:35

Egy híján hatvan mintát neveztek a borversenyre

Pacsa - A hagyományos borbírálatra, melyet a helyi önkormányzat, illetve a Pacsai Városvédő és Szépítő Egyesület szervezésében rendeztek, 59 borminta érkezett, közülük 34 volt fehér és 25 vörös, amiből 3 rosé borként szerepelt a nevezési lapon.

Civil Tudósítónktól

A végeredményt tekintve 14 arany, 23 ezüst, valamint 14 bronz minősítés született és kiosztottak 8 oklevelet is

A zsűri elnöke, dr. Pálfi Dénes értékelésében kiemelte, hogy ez bírálat, de verseny is, melynek csak győztesei vannak, hiszen annak ellenére, hogy az elmúlt évben fagy, jégverés és betegségek is sújtották a térség termelőit, a gazdák a maximumot hozták ki az alapanyagokból. Különösen a fehérborokat dicsérte, a vörösek viszont a túltartás, illetve a kénhiány miatt idén szerényebbek voltak a korábbi évekhez képest.

A győztesek és a zsűri két tagja (balról): Kelemen Tamás, Böröcz Attila, dr. Pálfi Dénes, Vinkó Tamás, Horváth Janez
Fotó: ifj Oláh György

Az "Est bora" Vinkó Tamásé lett (vegyes fehér), míg a "Város bora" címet ketten is kiérdemelték: Böröcz Attila szintén vegyes fehér, valamint Kelemen Tamás vegyes rosé boráért. Utóbbi, a település polgármestere elmondta, hogy meglepődött az eredményen, de természetesen nagyon örül neki. Csak pár éve, 2011 óta foglalkozik bortermeléssel. A győztes nedűt - amely egyébként a legmagasabb pontszámot kapta - zweigelt és blauburger szőlőfajtákból készítette, és fémhordóban érlelte. Szerinte akkor jó egy bor, ha tiszta, zamatos, illatos, és nincs túl magas savtartalma.

Ifj. Oláh György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!