Pacsa

2016.12.19. 21:40

Tüzelő a rászorulóknak - Csaknem 150 pacsai családhoz jut el a támogatás

Közel másfél száz rászoruló pacsai család kap tüzelőt az önkormányzat támogatásának köszönhetően.

Arany Gábor

A város polgármestere, Kelemen Tamás arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az önkormányzat pályázatot nyújtott be a szociális célú tüzelőanyag megvásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásra. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, 1,4 millió forintot meghaladó összeget nyertek. A támogatást kiegészítették saját erőből, így négymillió forintért összesen 206 köbméter kéménylombos tűzifát tudtak megvásárolni, ami már beérkezett a telephelyükre.

A fa már megérkezett az önkormányzat telephelyére
Fotó: pacsai önkormányzat

A szociális alapon kiosztható tűzifára 173 kérelem érkezett. A humánpolitikai bizottság döntése alapján 144 család kap egyenlő mértékben, 1,44 erdei köbmétert, amelynek az értéke mintegy 27 ezer forint. A fa házhoz szállítását az önkormányzat oldja meg saját gépeivel és dolgozóival. A kiszállítás már elkezdődött, és a rendelet alapján legkésőbb február 15-ig mindenki megkapja a tüzelőjét. Ha az időjárás jelentősen nem romlik, akkor már januárban végeznek a feladattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!