Otthon

2011.02.22. 07:31

Szedjük (szervezetten) a sátorfánkat!

Ha megtaláltuk az új lakást, s a régit is sikerült eladni, úgy gondoljuk, már minden rendben van, most már csak költözködni kell. Pedig a neheze még csak most jön!

Horváth Viktória

Mint mindent, ezt is lehet okosan és szervezetten csinálni, így akár a több évtized alatt felhalmozott tárgyainkat, csecsebecséinket is mind magunkkal vinni az új otthonunkba. Készítsünk terveket, hogy a család melyik tagjára milyen feladatokat bízunk: vonjuk be a legkisebbeket is! Érdemes minél előbb elkezdeni a pakolást: már 2-3 héttel a költözés napja előtt szerezzünk be dobozokat, buborékfóliát és ragasztószalagot. Azokat pakoljuk elsőnek, amire nem lesz szükségünk előreláthatólag (például könyvek, dísztárgyak), a végére hagyjuk a ruhákat, a mindennapos használati tárgyakat (tisztálkodó szerek, élelmiszerek).


A költözködés egyik legnagyobb előnye, hogy a fölöslegessé vált tárgyainktól ilyenkor könnyebb szívvel megszabadulhatunk, ezért bátran szortírozzunk. Egy héttel a költözés előtt jelentsük be a különböző szolgáltatóknál a lakcímváltozásunkat. Készítsünk egy túlélő csomagot a költözés napjára, amiben legyenek a legszükségesebb dolgok (fogkefe, zsebkendő, pénz, szerszámok, sebtapasz stb.).

Pár nappal a költözés előtt pakoljuk ki a hűtőt, jégmentesítsük, így könnyebb lesz a szállítás is. Ezután következnek a konyhaszekrények és a kamra, igyekezzünk romlandó dolgokat enni ezekben a napokban, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy ki kell később dobnunk őket a szemétbe. Ellenőrizzük, hogy minden dobozban az van-e, amit ráírtunk, így magunknak könnyítjük majd meg a pakolást. A legvégére hagyjuk a szekrények szétszerelését. Ha van erről megállapodásunk a költöztetőkkel, akkor ők elvégzik, de nem árt, ha ezt is számításba vesszük.

Sokan hajlamosak elfeledkezni arról, hogy milyen megerőltető napok várnak rájuk. Szusszanni is alig lesz idő, hely sem lesz a főzésre, holott az éhség nem várja meg a költözés végét. Készítsünk tehát előre szendvicseket, amiket könnyen elő tudunk kapni, ha esetleg megéheznénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!