Otthon

2016.10.17. 08:58

Őszi virágkötészet közösen

Zalaegerszeg - Immár negyedik éve készíti közösen az őszi ajtó- és asztali díszeket, koszorúkat a Zalaegerszegi Hagyományőrző, Kulturális és Kertbarátkör a Keresztury -vmk-ban.

Fincza Zsuzsa

Mint Mrakovics Miklósné, az egyesület elnöke a csütörtök esti összejövetelen elmondta, az első alkalommal mindenszentek előtt koszorúkötéssel kezdték -  a sírdíszeket vidéken hajdanán a kertekben nevelt örökzöldekből, fenyőkből, tujákból, magyarból, borostyánból, szárazvirágból és a fagytól féltő gonddal óvott krizantémokból maguk teremtették elő a családok - s amikor annak a fortélyát elsajátították, a tanultakat tovább fejlesztették  az otthoni dekorációk készítésére.

Domján Miklós személyében unokai segítséget is kaptak a kertbarátok - mögötte a nagymama: Domján Miklósné, mellette Tóthné Marika, Gergye Ferencné és Mrakovics Miklósné

- Koszorút már akár odahaza is képesek vagyunk  összeállítani, de a különleges, dizájnos asztali és ajtódíszekhez a többségnek elkel egy kis segítség - így az egyesület elnöke .

Domján Miklós, Tóthné Marika és Gergye Ferencné az elkészült dekorációval

Mindenki hozott otthonról egy nagy szatyor hozzávalót, kinek, mije van, összeadtuk, aztán  Gergye Ferencné Ági és Barkovics Tiborné Éva segítségével őszi színekben pompázó kosarakat, csokrokat, füzéreket alkotunk.

A férfiak sem unatkoztak a közös kötészeten

Közösen különben is vidámabb a munka, s míg az asszonyok kibontakoztatták kreativitásukat, a férfinép a szomszéd asztalnál zsíros kenyér és harmatos fröccs mellett már az újbor körüli teendőkről diskurált.

A kertbarátok negyedig éve készítik közösen az őszi dekorációt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!