Otthon

2017.08.31. 09:10

Használjuk ki az utolsó napot a vakációból: készítsünk nyári emléket a gyerekkel!

Augusztus végére valószínűleg minden szülőnek egész kis gyűjteménye lehet a gyerek által összegyűjtött kavicsokból, kagylókból vagy éppen levelekből. A nyári szünet utolsó napján ezekből igazi szívmelengető emlékeket készíthetünk a gyerkőccel együtt.

Szauer Annamária

Kavicsokkal elmesélt élmények


Minden szülő tisztában van vele, hogy az apró kövek ellenállhatatlanok a kisgyerekek számára. Szerencsre ezek temperával is kifesthetők. A gyerekek így egyszerűen elmesélhetik a nyári élményeiket. Hajó kerülhet a Balatonnál, fa az erdei túráról származó kavicsokra.

Életre kelt kagylók, csigaházak


Bűbájos állatkákat készíthetünk a nyaralás során szerzett kagylókból, melyeket összerakva akár saját kis vízi világot vagy állatkertet is összerakhatunk. Ehhez nem kell más csak némi festék és pár dekorációs szem.

Ékszerré vált kő


Van kedvenc kövecske? Akkor irány a nagyi és fonalasfiók. Némi segítséggel pár perc alatt elkészülhet egy bűbájos nyaklánc, amely egész tanévben hordható!

Levelekből festmény


Ha sokat kirándulunk erdőkben, szinte biztos hogy gyerek összegyűjt pár neki tetsző falevelet. Ezeket lepréselhetjük, vagy felhasználhatjuk keratívkodásra is. Fogjuk a leveleket, tegyük rá egy papírra és tetszés szerinte fessük körbe. Végül távolítsuk el őket és máris kész a festmény.

Akvárium víz nélkül


Nagy horgász a gyerek vagy odavan a vízi állatokért? Egy kis karton, némi színes papír, pár kagyló és kész is van az akvárium, ami nyári emlékeket hozhat a gyerekszobába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!