Otthon

2017.07.10. 18:50

Dr. Papócsi Dalma ügyvéd a fiatalos vintage stílus híve

NAGYKANIZSA Ízléses, divatos és fiatalos miliőt alakított ki magának belvárosi irodájában dr. Papócsi Dalma ügyvéd.

Benedek Bálint

Zsírosvéndő, vas öltözőszekrény és bőröndből kialakított asztalka. A vintage stílus jegyei tökéletesen felfedezhetők az enteriőrben. A stílus lényege: a régi, akár funkcióját vesztett bútorok és használati tárgyak újra felhasználása.

A romantikus vintage a természetes anyagokat részesíti előnyben, míg modernebb változata kombinálja a régit a kortárs elemekkel. Ebben látott fantáziát a fiatal ügyvédnő, aki édesanyjával közös lakásában még nem élhette ki a szenvedélyét, ám irodájában erre sokkal nagyobb lehetősége kínálkozott.

Dr. Papócsi Dalma otthonosan rendezte be a belvárosi irodáját

- Anyukám és a párom is támogatott abban, hogy egyedi megjelenést kölcsönözzünk az irodának, ami így kevésbé feszélyezi az ügyfeleket - mondta dr. Papócsi Dalma. - Kezdésként az író- és a dolgozóasztalt a világhálóról, az ezzel a stílussal foglalkozó oldalról rendeltük. Ha lehet hinni a gyártónak, akkor ezek tömör, újrahasznosított fából készültek, s a régi időket idézve öntöttvas lábakon állnak. A foltvarró technikával készített székek a dohányzóasztallal szintén az internetes szörfölés eredményei. A vintage stílus egy másik, modernebb változata kombinálja a régit a kortárs elemekkel, a színes üvegasztal ennek remek példája. A szivárvány minden színében pompázik, mégis a fekete, egyedi készítésű kanapéval határozott megjelenést sugároz.

A régi bőröndből asztal lett, a háttérben levendulák virulnak

Dalma elárulta: több olyan berendezési tárgy is található az irodában, melynek külön története van.

- Az egyik ilyen a vas öltözőszekrény - folytatta. - Egy asztalos műhelyben pillantottam meg egy használaton kívüli, de jó állapotú, amolyan 1980-as évekbeli szürke szocreál szekrényt. Azonnal beleszerettem, viszont ahhoz, hogy az aktákat elrendezhessem benne, polcokat szereltettünk bele, ami persze kívülről nem látszik. A mellette álló próbababának alapvetően az lett volna a funkciója, hogy a taláromat tartsa, azonban felöltöztetve elég ijesztőnek tűnt. A helyére újabb, kettős létrához hasonlító állvány kerülhet, ahol mini hűtőszekrényt és mikrohullámú sütőt helyezek el.

A fiatal hölgy talán azért is érzi otthonosan magát a munkahelyén, mert szinte minden bútordarab mesélhetne. Szintén évtizedekig szolgálta a családját egy barna szék, amit a nagybátyja alakított át. Speciális technikával lefestette fehérre, s különféle idézetekkel és virágmintákkal díszítette ki. Az ő keze munkáját dicséri a bőröndből átalakított asztal is, mely az erős lakkréteggel remélhetőleg évekig szolgál majd, erre még egy dísz petróleumlámpa került. Az esernyőtartó pedig egy fém zsírosvéndő, amit a nagymamájától kapott. A berendezési tárgyak között rendre feltűnik a levendula, ami Dalma kedvenc növénye.

Szinte kivétel nélkül minden berendezési tárgynak külön története van Fotó: Szakony Attila

- Az apró, ám annál praktikusabb helyiség korábban fodrászüzletként funkcionált, ezért a mosdóban éktelenkedő lyukakat tükörhöz hasonlító díszek takarják - mosolygott az ügyvédnő. - A vintage épp az a stílus, ami az életemhez passzol, a színek és a formák variálhatóságával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!