Szponzorált tartalom

2020.10.19. 11:40

5 ok, amiért a fenyőbútorok továbbra is töretlenül népszerűek

1 – Mert megbízható minőségű, időtálló bútorok

A történészek szerint már a 17. századtól készítenek fenyőbútorokat. Kezdetben ezt az alapanyagot leginkább hálószobabútorok gyártásához használták fel. A fenyő megfizethetőbb alapanyagnak bizonyult, mint több más fafajta, így gyorsan elterjedt. Mivel a mesteremberek könnyebben meg tudták munkálni, mint a keményfákat, így szívesebben is dolgoztak vele.

A legtöbb ember ma sem csak 4-5 évre vásárol bútorokat, hanem szeretné, ha akár több évtizedig csere nélkül használhatóak lennének. Szerencsére a fenyőbútorokkal kapcsolatban nem kell aggódni, hiszen általában jóval időtállóbbak, mint a lapraszerelt társaik. Ezeket a bútorok valóban nem csak néhány évig használhatjuk, hanem kiállják az idők próbáját – legalábbis ezt mutatják a tapasztalatok.

2 – Mert sokféle pácolt, festett színben is elérhetőek, nem csak a megszokott natúr lakkozott színben

A 19. századtól megjelentek a pácolt, festett fenyőbútorok is. Már régóta nem csak a jólismert natúr, lakkozott kivitelben gondolkodhatunk, ha a fenyő alapanyagra szavazunk. Ma már ágyak, nappali bútorok, étkező bútorok és sok már termék is készül fenyőből.

A veszprémi Fa-Centrum bútor- és lakberendezési áruházban sokféle fenyő ágykeret készletről, azonnal elvihető. Ezen kívül sokféle fenyő komód, ruhásszekrény, polc is kapható, különböző méretekben.

A színválasztékot tekintve továbbra is a legnépszerűbbek a natúr lakkozott fenyőbútorok, de lehetőség van számos más színt is választani. Népszerű pácszínek a dió, a csokibarna, a cappuccino, az antik fenyő, a törtfehér és a hófehér, ill. mogyoró és cseresznye is a gyakran választott színek közé tartozik. Akár vidám, élénk színekre festve is kérhetjük a bútorokat, ha pl. gyerekszobát szeretnénk feldobni valamivel: kék, zöld, sárga, piros, rózsaszín vagy pasztellszínekben pompázhatnak ekkor a választott bútoraink.

3 – Mert nem csak lakóházak, de pl. panziók, falusi szálláshelyek, nyaralók és vendégházak berendezéséhez is kiváló

A fenyőbútort választók között a családok, magánszemélyek mellett gyakoriak panziók, falusi szálláshelyek, nyaraló tulajdonosok, akik a szobák vagy a közös helyiségek berendezéséhez keresnek tartós, hagyományosan magas minőségű bútorokat.

A Fa-Centrum Veszprém Kft. 23 éve foglalkozik fenyő bútorok forgalmazásával. Ma az áruház az Orgona utcában található, a városközponttól nem messze. Természetesen nagyobb értékű vásárlás vagy megrendelés esetén egyedi kedvezményekben részesülnek az itt bútorokat vásárlók, és a listaárakhoz képest akár több tízezer forintot is meg lehet takarítani.

4 – Mert más fa bútoroknál kedvezőbb áron kaphatóak

Jellemzően a vásárlásnál az ár sem utolsó szempont. Elmondható, hogy a fenyőbútorok más keményfa bútoroknál kedvezőbb áron vásárolhatóak meg. Míg az egyedi – asztalos által készített – és a tömörfa bútorok ára az utóbbi években nagyon megugrott, addig az előbbiek ára továbbra is csak kisebb mértékben haladja meg a lapra szerelt bútorok árát.

Különösen népszerűek voltak ezek a bútor típusok a történelmi Magyarország azon tájegységein, ahol az éghajlat lehetővé tette a fenyőerdők elterjedését, így pl. az Alpokalján, az Őrségben, az Északi-Középhegységben vagy a Felvidéken, Erdélyben és Kárpátalján. Ma már a fejlett gyártási és logisztikai megoldásoknak hála, az egész ország területén kaphatóak és népszerűek a fenyőből készült bútorok.

5 – Mert többféle környezetben is megállják a helyüket

A fenyőbútorok rusztikus, vidékies és modernebb stílusú otthonokban is nagyszerűen megállják a helyüket. Nem csak a színek, de a formák is többfélék lehetnek. A NOBIS és az e-TETRIS termékcsalád pl. a modernebb formavilágot képviseli.

Az idő múlásával a natúr lakkozott fenyőbútorok színe kis mértékben változik, a fa érik. Kezdeti világostól fény hatására sötétedik, fokozatosan sötétebb, aranysárgás színt vesz fel.

A Fa-Centrumban forgalmazott fenyőbútorok alapanyaga első osztályú, jellemzően svéd és finn borovi fenyő. A gyártás pedig magyarországi partnerünknél történik.

A mérsékelt égövinél tömörebb alapanyagot biztosít az északi fenyőfa, mivel a hideg miatt a fenyő lassabban nő arra. Az általunk forgalmazott bútorokhoz a faanyag fenntarthatóan gazdálkodott erdőkből származik, azaz a faállományt pótolják, a kivágott fenyők helyére újakat ültetnek, valamint figyelemmel kísérik a talaj és az élővilág állapotát is.

Áruházunk: Veszprém, Orgona utca 1. | Email: [email protected] | Tel.: (88) 566 530

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!