Hirdetés

2019.02.13. 17:55

Zalaegerszegen kezd megmozdulni az ingatlanpiac!

Az ingatlanpiacon tapasztalható áremelkedés sokáig befagyasztotta a vásárlási kedvet. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy már tavaly is elindultak azok a folyamatok, amelyek élénkítően hatottak a gazdaság e szegmensére.

Hazánk népszerű nagyvárosaiban rendszerint magasabbak az ingatlanárak, mint a kisebb településeken és városokban. Zalaegerszeg ingatlanok kapcsán már csak vonzó környéke és elhelyezkedése miatt is nagy népszerűségnek örvend, az elmúlt hónapokban pedig úgy tűnik, az ingatlanok iránt érdeklődők is megtalálják területét.

A megyei jogú város kifejezetten kedvelt azok körében, akik frekventált területen szeretnének ingatlant vásárolni. A város nem csak turisztikai értékei miatt érdemel figyelmet, hanem az elhelyezkedési lehetőségek apropóján is. A kulturális környezet és a szórakozási lehetőségek szintén olyan érvnek számítanak, melyek miatt megfontolandó a zalaegerszegi ingatlanvásárlás. Akár bérbeadási céllal is érdemes kihasználni az ingatlanpiacon tapasztalható fellendülést és az árak további növekedésének stagnálását.

 

Családi házak az élhető környezetért

A startlak.hu információi szerint az eladó zalaegerszegi ingatlanok között szép számmal megtalálhatóak a családi házak. Az újépítésű ingatlanokon túl a felújított ikerházak és családi házak is nagy népszerűségnek örvendenek. Titkuk nem másban rejlik, mint abban, hogy élhető környezetet teremtenek a családok számára és kert nyújtotta előnyökről sem kell lemondani esetükben. Az árak már 15 millió forinttól indulnak, de a luxus szerelmesei is rábukkanhatnak álomotthonukra, ugyanis a határ a csillagos ég akár árak, akár a kapott minőség tekintetében.

 

Üdülők kedvező áron

Zalaegerszeg gazdaságának jelentős részét a turizmus teszi ki. Nem véletlen, hogy eladó ingatlanjai között az üdülők és az akár nagyobb projektek megvalósítására alkalmas ingatlanok is megtalálhatóak a zalaegerszegi apróhirdetések között. 45 négyzetméteres hétvégi házat már három-négymillió környékén kaphatunk, 12 millióért pedig mesés környezetben fekvő, jelentős méretű kerttel rendelkező nyaralót is vásárolhatunk.

 

Felújított és felújításra szoruló panelek

Természetesen Zalaegerszeg városában is megtalálhatják számításukat azok, akik panelben, vagy téglaépítésű lakásban képzelik el jövőjüket. A tapasztalatok szerint ezek a megoldások kifejezetten kedveltek azok körében, akik nem szeretnének a családi házak esetében rendszerint szükségessé váló feladatokkal foglalkozni, és a kényelem az elsődleges számukra. Fokozott érdeklődésre tartanak számot a felújított panelek, melyekhez általában 15 millió forint környékén juthatunk hozzá.

A nyílászárók állapota, a burkolatok újszerűsége éppen úgy figyelmet érdemel a választás során, mint például az elhelyezkedés, vagy az ingatlan felszereltsége. A felújításra szoruló panelek esetében érdemes akár szakember segítségét is kérni, aki pontosan tudja, mekkora összegből oldható meg a korszerűsítés.

Zalaegerszeg népszerűségét annak a környezetnek is köszönheti, amelyben a város fekszik. A tapasztalatok szerint ingatlanvásárlás során a legtöbben mérlegelik, hogy milyen lehetőségeik adódnak a környéken, és nem csak a munka vagy az oktatás terén. A szórakozási és fürdőzési lehetőségek, a páratlan szépségű tájak legalább olyan vonzóak, mint az élhető városkép, hiszen ez utóbbi adja majd meg a kereteket a mindennapokhoz. Ingatlanbefektetés, hétvégi ház vagy állandó lakás vásárlásának esetén is remek döntés Zalaegerszeg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!