Szponzorált tartalom

2018.08.07. 19:49

Gyümölcsös finomságok egész évben

Bőséges a termés a gyümölcsfákon, vagy csak egész évben szeretnéd élvezni a nyári gyümölcsök ízét?

A lekvárok gyümölcsei mind a Mariska udvarban teremtek

Tedd el őket! Lekvár, befőtt, házi szörp, hogy csak a legkézenfekvőbb megoldásokat említsük. Emellett persze mélyhűtve és szárítva is tartósíthatod kedvenc gyümölcseidet.

 

Az eltett gyümölcsöket aztán később remekül fel tudod majd használni hideg gyümölcslevesekhez, süteményekhez, gyümölcstortákhoz, de akár jégkrémet is készíthetsz belőlük házilag. A meggyszósz vagy más gyümölcsmártások húsok mellé kiválóak, ezeket fagyasztott gyümölcsből vagy gyümölcs befőttből is megfőzheted.

 

A házi befőzésben, lekvár-, befőtt- és szörpkészítésben az a jó, hogy pontosan tudod, mit teszel bele (ezt egyébként a boltiaknál is leolvashatod a címkéről), és biztos, hogy azt teszed bele, amit és amennyit te szeretnél. Így tudod szabályozni, hogy mennyire legyen édes, sűrű, fűszeres. És persze kísérletezgethetsz új ízekkel is.

 

A hagyományos sárgabarack lekvár, eperlekvár, szilvalekvár, ribizli lekvár vagy szeder lekvár még különlegesebb lehet, ha adsz hozzájuk friss zöldfűszereket. Bazsalikom, chili, csillagánizs, vanília, fahéj vagy rozmaring mind nagyon jól illenek a gyümölcsökhöz, és így egészen különleges, egyedi ízkombinációkat kapsz.

 

Az ízén nem változtat, a hangulatán annál inkább, ha különös gondot fordítasz a csomagolásra. Válassz szép üvegeket, készíts egyedi címkéket! Ma már számos internetes programot találsz lekvár címkézéshez. Ha nem szeretnél címkét nyomtatni, kézzel írott címkék natúr zsinórral az üveg szájára kötve rusztikus eleganciát kölcsönöznek az üvegnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!