Otthon

2011.10.11. 06:03

A jó szellem csengőszóra jön

A kínai hiedelem szerint a szélcsengőkkel a mérgezett nyilakat és a rossz szellemeket lehet távol tartani, ám a tapasztalat szerint nagyon kevesek vásárolják őket ilyen szándékkal.

Kiss Anna

A szélharangok már ősidők óta díszítik a házakat, épületeket, Ázsiában, valamint Balitól Tibeten át Japánig megtalálhatóak voltak a szent épületek ereszein. A buddhisták körében igen kedvelt dekoráció volt, több száz, illetve több ezer szélharang díszítette templomaikat.

Ázsiában és a Földközi tenger környékén a jó szellemek behívására használták a különleges díszítésű öntött vagy fafaragott darabokat. Ma már a szélcsengők számtalan formában és színben léteznek, fémből, fából, üvegből, kerámiából, bambuszból vagy akár kagylóból is készülhetnek.


- Mindenki szereti a szélcsengőket, a fiataloktól az idősekig- mesélt tapasztalatairól, Kiss Ildikó, az egyik lakberendezési üzlet eladója. - Sok vásárló nem is eredeti funkciójáért viszi, egyszerűen csak beltérre, díszítőelemként használja.

Mint megtudtuk, minden stílusú lakáshoz megtalálhatjuk a hozzáillő szélcsengőt.

- Szerencsére az egzotikus darabok mellett megjelentek az egyszerűbb, letisztultabb változatok is, így a romantikustól a minimál stílusig, bármilyen lakásban megállják a helyüket.

Más hangon szól az üreges, és máshogy hangzik a tömör anyagól készült szélcsengők éneke . A feng shui hívei úgy tartják, a szélharangok a pozitív energiák áramlását segítik elő, valamint az sem mindegy, milyen helyiségbe rakják őket, például a fémből készült szélharang inkább a gyermekszobába való.



Szép otthon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!