2011.08.09. 10:09
Jaj neked, paradicsom paca!
A paradicsom befőzése végeláthatatlan munkával jár, ráadásul az utolsó üveg megtöltésével még nincs vége a teendőinknek.
Pölcz Istvánné Rózsika minden héten ellátja a kezdő házitündéreket egy-egy hasznos tanáccsal. A kiskutasi nagymama ez alkalommal arról mesél, hogyan kerülhetjük el, hogy a gondos munkával előkészített befőtt maradandó maszatot hagyjon a konyhánkban. – Nem mindenki teheti meg, hogy külön konyhát tartson fenn a „piszkos munkákra” . Márpedig a paradicsom befőzése közben szinte elkerülhetetlen, hogy a fortyogó edényből ne kerüljön a konyhapultra, a gáztűzhelyre vagy akár a padlóra is. Minden szennyeződés eltákevolítására igaz: ne várjunk a takarítással, azonnal távolítsuk el a koszt mosószeres ruhával. Ha várunk, előfordulhat, hogy a fehér konyhabútorból rózsaszín pöttyös lesz.
Szép otthon mellékletünk további hírei itt!
Biokertészet hókuszpókusz nélkül