Otthon

2011.05.17. 15:15

Egyre több extra van a lakásbiztosításokban

A lakásbiztosítások új generációja már nemcsak az otthonokra és az ott őrzött értékekre nyújt fedezetet, hanem például közúti baleset esetén is felhasználható.

Varga Lívia

A biztosítók egyre több extrát kínálva szeretnének piacot szerezni, s van is tartalék a rendszerben, hiszen a hazai lakások mintegy negyede nem rendelkezik biztosítással. A tavalyi árvizek és viharok okozta károk kapcsán pedig az is kiderült: a meglévő állomány egy része alulbiztosított, így fordulhatott elő, hogy a kárból 7 milliárd forintot nem tudtak megtéríteni.

Az újdonságok között található például a családi balesetbiztosítás, amely baleseti halál, rokkantság vagy éppen csonttörés esetén is fizet, illetőleg a felelősségbiztosítás, amely nem csupán az ingatlan területére vonatkozik, hanem az egész országra kiterjed. Így például ha egy gyalogos balesetet okoz, könnyen lehet, hogy a lakásbiztosítása kellő fedezetet nyújt a keletkezett kár megtérülésére.

Ugyanilyen kiegészítő szolgáltatás köthető a lakásban vagy a kertben tartott kutyák által okozott károkra. Például ha valakit megharap az eb, s tönkreteszi a ruháját, a biztosító fizet, akárcsak akkor, ha az ember perbe bonyolódik mondjuk a szomszédjával. A családi jogvédelem keretében ilyenkor szakmai segítséget és anyagi támogatást nyújt a biztosító társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!