Otthon

2009.08.21. 05:58

Foltokból varrt mesék - bámulatos képekkel (frissítve, képgalériával)

Székesfehérvár - Augusztus 14-16. között rendezték meg az Országos Foltvarró Kiállítást és Versenyt, melyre bámulatosan ötletes alkotások készültek. A zalaegerszegi Foltbűvölők egyesületének tagjai is gyönyörködtek a csodákban és ellestek pár trükköt.

zaol.hu

A zalaegerszegi foltvarrók közül páran részt vettek a szombaton tartott tanfolyamokon: megtudhatták, hogyan kell újabb csodababát, gyapjúrózsát készíteni, illetve új anyagot maradékból varázsolni.

A többiek gyönyörködtek a magyar pályázók és a külfölfi foltvarrók kiállított darabjaiban két helyszínen: a Szent István Művelődési Házban és a Hiemer Házban. 





Láthattuk a nemzetközi díjat is kapott alkotást, melynek címe: A sámándoboktól Vasarelyig



Közben vásár is várta az izgatott és lelkes foltvarrókat, ahol beszerezhették maguknak következő mesterműveik kellékeit: gyönyörű anyagokat, művészi gombokat és kiegészítőket. 
A pályamunkák a következő kategóriákban készültek: ünnep, piros-kék, magyar népmesék és mozgás-lendület. A kedves közönség, vagyis a látogatók pedig szavazhattak a nekik legjobban tetsző alkotásra. 




 
Mozgás és modernitás egymás mellett, foltokból megálmodva

Rengetegen érkeztek a kiállításra olyanok is, akik keveset, vagy egyáltalán nem értenek a varráshoz, ám közülük is sokaknak tátva maradt a szája a foltokból megalkotott képek láttán.

Nézze meg a bámulatos művekről készült Képgalériánkat ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!