Választási győzelem

2022.04.04. 19:02

Sorra érkeznek a külföldi gratulációk Orbán Viktornak

A lengyelek után cseh, osztrák, szlovák, horvát, szlovén gratulációk is érkeztek és számos további a világ országaiból.

Felhívta Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét hétfőn Benjamin Netanjahu korábbi izraeli kormányfő, és gratulált a Fidesz nagyarányú, kétharmados választási győzelméhez – jelentette be Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az első gratuláló, még a választás éjszakáján, Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök volt – tette hozzá. 

Li Ko-csiang kínai miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő táviratban, Narendra Modi indiai miniszterelnök a twitteren, Karl Nehammer osztrák kancellár, Alekszandar Vucsics szerb elnök, Andrej Plenkovics horvát miniszterelnök, Petr Fiala cseh miniszterelnök, Eduard Heger szlovák miniszterelnök telefonon fejezte ki gratulációját Orbán Viktornak.

Edi Rama albán miniszterelnök, Janez Jansa szlovén miniszterelnök, Milorad Dodik a Bosznia-Hercegovinai államelnökség szerb tagja, Zoran Milanovics horvát elnök valamint Milos Zeman cseh elnök nyilatkozatban gratulált, Marine Le Pen francia elnökjelölt, Santiago Abascal, a spanyol jobboldali VOX párt elnöke és Matteo Salvini, az olasz Liga vezetője pedig facebookon fejezte ki elismerését a Fidesz győzelme után – mondta Havasi Bertalan.

Borítókép: Orbán Viktor / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!