Valamit titkolnak?

2022.03.31. 12:24

Nacsa Lőrinc: Márki-Zay hallgatása az adatkezelési botrányban beismeréssel ér fel

Megemlítette a KDNP frakciószóvivője a jobboldali sajtó ellen intézett hekkertámadást is.

Bizonyára azért nem válaszol a DatAdattal való kapcsolatára vonatkozó kormánypárti kérdésekre Márki-Zay Péter, mert van titkolnivalója – nyilatkozta az Indexnek Nacsa Lőrinc.

A KDNP szóvivője az Index szerint elmondta, nehéz lenne jogszerűnek nevezni azt, amit a volt miniszterelnök és egykori titkosszolgálati miniszter cége művel a magyarok adataival. A KDNP frakciószóvivője hangsúlyozta: akár a hétfői jobboldali sajtó elleni hekkertámadás is része lehetett annak, amit Bajnai Gordonék csinálnak.

 

„A külföldi beavatkozás komoly dolog”

Inkább egyfajta beismerés a hallgatás – nyilatkozta Nacsa Lőrinc.

Arra a kérdésre, hogy ha külföldről, akár magánfinanszírozóktól jön a tőke, akkor azt már lehet-e automatikusan 

a magyar választásokba való külföldi beavatkozásnak tekinteni,

úgy nyilatkozott, hogy egyértelműen erről van szó.

Nacsa Lőrinc elmondta még, hogy a nyílt külföldi beavatkozás egy választásba sosem szerencsés. Ráadásul a magyar állampolgárok egy pártnak adták meg az adataikat, ha megadták egyáltalán. 

A külföldi adatkezelést nehéz jogszerűnek tekinteni a szóvivő szerint.

Az úgynevezett Kubatov-listával való összevetéssel kapcsolatos fölvetésre azt válaszolta, hogy most a legnagyobb gond, hogy nem lehet semmit tudni erről az aggályos adatkezelésről, mert szándékosan nem válaszolnak, titkolóznak. Míg ezzel szemben a kormánypártoknak nagyon szigorú, az adatvédelmi hatóságok által is jóváhagyott és a törvényeknek mindenben megfelelő adatkezelési szabályai vannak.

Márki-Zay Péter elhíresült vacsorájáról szólva rámutatott, hogy egy részben vagy egészben külföldi pénzből működő, elvileg magáncég fizeti a miniszterelnök-jelölt kampányvacsoráját. Megjegyezte: sokkal durvább dolgok is lehetnek a háttérben, mint a kampányesemények finanszírozása. Ilyen a hétfői jobboldali sajtó elleni hekkertámadás, ami szintén lehetséges, hogy része Bajnaiék tevékenységének.

Az ismerős módszereket is emlegette Nacsa Lőrinc, hisz még ennyi év elteltével is Gyurcsány és Bajnai irányít. Az ő módszereik fedezhetők fel a gyanúsan nem törvényes jelenségekben – mondta a szóvivő.

Borítókép: Nacsa Lőrinc az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. február 22-én / MTI / Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!