békésnek indult

2018.12.07. 12:57

Zavargások törtek ki Görögországban

Több városban is megmozdulások voltak, több mint száz embert állítottak elő.

Több mint száz embert állítottak elő Görögországban, miután zavargások törtek ki Athénban és Szalonikiben egy rendőrség által agyonlőtt fiatal halálának tízedik évfordulója alkalmából rendezett megemlékezéseseket követően – jelentették a görög hatóságok.

A rendőrség ismertette: Athénban 66 embert állítottak elő a csütörtök délután kezdődött erőszakos események miatt, közülük tizenhármat letartóztattak. Szalonikiben pedig további 52 embert állítottak elő, s közülük 15-en kerültek letartóztatásba. A dpa német hírügynökség jelentése szerint Athénban három ember sérült meg péntek reggel a zavargások során.

Athénban a tüntetők égő barikádokat állítottak fel, a rendőröket pedig gyújtóbombákkal, kövekkel és petárdákkal dobálták. A rendőrség könnygázt, villanógránátot és vízágyút vetett be a tömeg ellen.

A demonstráció csütörtökön békés keretek között indult, a felvonulók a megemlékezésen kívül a magas munkanélküliség ellen tiltakoztak.

A 15 éves Alekszisz Grigoropulosz 2008-ban bekövetkezett halála hetekig tartó, az ország különböző nagyvárosaira kiterjedő erőszakhullámhoz vezetett Görögországban. A fiatal fiút halálosan megsebesítő rendőrt 2010-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában