a béke felé

2018.08.05. 10:20

Washington és Phenjan egymás lépésére vár

Az Egyesült Államok és Észak-Korea egyaránt azt várja, hogy a másik fél lépjen a Koreai-félsziget békéjének megteremtéséhez vezető úton – mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő.

A szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában kihangsúlyozta: mindkét országnak megvan a saját célja, és módszereik is eltérőek. Észak-Korea atomprogramjának felszámolása hosszú folyamat, amelynek a végét még nem látni.

Kis-Benedek József emlékeztetett arra: Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) szingapúri külügyminiszteri találkozóján azt hangoztatta, hogy a nemzetközi közösségnek továbbra is diplomáciai és gazdasági nyomást kell gyakorolnia Észak-Koreára mindaddig, amíg az ország nem mond le nukleáris fegyvereiről.

Előzőleg az amerikai külügyminiszter elégedetten szólt arról, hogy az ASEAN fenntartotta az eddigi szankciókat Phenjannal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában