Járvány

2020.06.04. 16:55

Várhatóan péntek éjféltől Magyarországra is szabadon utazhatnak a csehek

A cseh kormány rendkívüli ülésen dönt majd arról, hogy feloldják az utazási korlátozásokat nemcsak Ausztriával, de Németországgal és Magyarországgal is.

Csehország várhatóan pénteken éjféltől feloldja az utazási korlátozásokat Magyarországgal, Ausztriával és Németországgal szemben – jelentette be Andrej Babis cseh kormányfő csütörtökön.

„Rendkívüli kormányülést hívtam össze péntek reggelre. Arra számítok, hogy feloldjuk az utazási korlátozásokat nemcsak Ausztriával, de Németországgal és Magyarországgal is. Ezen országok, illetve Csehország állampolgárai ezentúl úgy utazhatnának egymás országaiba, mint a járvány előtt, mindenféle engedélyek és karanténok nélkül” – mondta Babis újságíróknak a Karlovy Vary régióban tett munkalátogatása alkalmával.

Prága és Pozsony megállapodása alapján Csehország és Szlovákia már szerda éjféltől teljes mértékben megnyitotta határait egymás állampolgárai előtt.

A jelenlegi szabályozás szerint a csehek és a magyarok mindössze 48 órára látogathatnak szabadon a másik országba.

A cseh kormány hétfőn döntött arról, hogy a cseh állampolgárok június 15-től kezdve szabadon utazhatnak az összes európai országba. Negatív koronavírustesztet csak Nagy-Britanniából és Svédországból való visszatéréskor lesz kötelező felmutatni. Ellenkező esetben az érintettre kéthetes házi karantén vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában