Ország-világ

2020.10.22. 18:06

Varga Mihály: jogunk van független és szabad nemzetként élni

A magyar kormány meggyőződése, hogy akkor tud megfelelni ezeknek a feladatoknak, ha ragaszkodik a magyarság, a magyar emberek érdekeinek szolgálatához.

Hatvannégy éve, 1956-ban megváltozott a világ, a történelem új lapot nyitott, amelyre a magyar forradalmárok írták az első sorokat – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a tárca október 23. alkalmából rendezett ünnepségén a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtöki közleménye szerint.

A pénzügyminiszter kiemelte: ma fejet hajtunk azok előtt, akik bátorságukkal és önfeláldozásukkal világtörténelmet írtak 1956-ban.

Azt a tudatot, hogy nekünk is jogunk van szabad nemzetként élni, jogunk van múltunkhoz és jogunk van ahhoz is, hogy magunk alakítsuk jövőnket, már soha többé nem lehetett elvenni, sem megtorlással, sem kedvezményekkel – emlékeztetett Varga Mihály az 1956. októberi eseményekre.

Mint mondta, múltunk örökül hagyta ránk feladatainkat, hogy vegyük ismét birtokba történelmünket, hogy a magunk módján építsünk független országot, hogy megvédjük mindazt, amit elértünk.

A magyar kormány meggyőződése, hogy akkor tud megfelelni ezeknek a feladatoknak, ha ragaszkodik a magyarság, a magyar emberek érdekeinek szolgálatához.

A történelem menetét megváltoztató tettekre ritkán nyílik lehetőség, de dolgozni, a ránk szabott munkát becsülettel elvégezni, tenni közösségünkért, az sem kis feladat – hangsúlyozta Varga Mihány a PM közleménye szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában