Ország-világ

2020.10.19. 12:07

Varga Judit: még hiteltelenebbé vált a Magyarország elleni brüsszeli boszorkányüldözés

Donáth Anna momentumos EP képviselő szerint “ha a jog nyelvén beszélünk a jogállamiságról, akkor a Fidesznek és Varga Juditnak igaza van”.

„Add tovább! Donáth Anna szerint “sajnos” a Fidesznek és Varga Juditnak igaza van. Azt hittem az eddigieket már nem lehet fokozni. Tévedtem” – kezdi Facebook-bejegyzését az igazságügyi miniszter, majd folytatja:

„A kiszivárgott felvétel utolsó részletén Donáth Anna momentumos EP képviselő többek közt ezt mondja: “Ha a jog nyelvén beszélünk a jogállamiságról, akkor a Fidesznek és Varga Juditnak igaza van.”

Ebből az újabb beismeréssel felérő mondatból több tanulság is levonható.” – írja Varga Judit, majd pontokba szedi, mire is gondol:

  • Egyrészt még világosabbá vált, hogy a magyar ellenzék és a velük szoros kapcsolatot ápoló álcivil szervezetek azért próbálják folyamatosan összemosni és politikai síkra terelni a jogállamisággal összefüggő kérdéseket, mert ha jogi úton vizsgáljuk azokat, akkor azonnal kiderül, hogy álhírekről van szó és összedől az ellenzéki narratíva.
  • Másrészt innentől még az eddigieknél is hitetlenebbé vált a Magyarország elleni brüsszeli boszorkányüldözés, a 7-es cikkelyes eljárástól, az uniós költségvetési források kifizetésének jogállamisági kritériumokhoz kötéséig.
  • Harmadrészt ország-világ előtt kidurrant a Momentum és a teljes magyar ellenzék által évek óta fújt jogállamisági lufi.

  • Most már csak az a kérdés, hogy Momentum brüsszeli szövetségeseinek mennyire kínos ez a lebukás és tudják-e komoly arccal tovább folytatni a hazugságokra épülő légvárépítést.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában