Ország-világ

2020.11.25. 08:54

Varga Judit: két új központ segíti a nők elleni erőszak áldozatait (videó)

A meglévő négy mellett decembertől két új áldozatsegítő központ kezdi meg működését: a szegedi és a kecskeméti – közölte a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából a közösségi oldalán közzétett videójában Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter elmondta, hogy az Igazságügyi Minisztérium által ez év elején meghirdetett Áldozatsegítés Éve program keretében idén megduplázták a hazai áldozatsegítő kapacitást. Hozzátette, 2020. november 1-jéig 9693 hívást fogadtak az áldozatsegítő vonalon, az áldozatsegítő központokban pedig 1723 bajbajutottnak nyújtottak személyes segítséget, míg a kormányhivatalok áldozatsegítő szolgálatát 1042 ügyfél vette igénybe a mai napig.

„Ha valaki a vírushelyzetben vagy más okok miatt nem tudja vagy nem akarja személyesen felkeresni áldozatsegítő központjainkat, hívja a hét minden napján, a nap 24 órájában ingyenesen elérhető áldozatsegítő vonalat a 06-80-225-225-ös telefonszámon, ahol munkatársaink készséggel nyújtanak segítséget” – bátorította a bajban lévőket Varga Judit, felhíva a figyelmet a vansegitseg.hu oldalra.

„Az áldozatsegítés hazai rendszerének és szolgáltatásainak bővítése és fejlesztése ezután sem áll meg” – ígérte az igazságügyi miniszter a bejegyzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában