Felfüggesztett fogházbüntetés az indítvány

2017.10.03. 09:47

Vádat emeltek a zebrán gázoló békéscsabai mentős ellen

A mentőautósofőr tavaly novemberben Békéscsabán gázolt el egy 16 éves lányt.

A Békés Megyei Főügyészség keddi közleménye szerint a negyvenéves békéscsabai férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják.

A békéscsabai mentőállomáson gépkocsivezetőként dolgozó mentős tavaly november 22-én délután fél háromkor – riasztás helyszínére vonulva – megkülönböztető hang- és fényjelzéssel közlekedett Békéscsaba belterületén.

A 16 éves lány az egyik jelzőlámpás gyalogos-átkelőhely mellett mintegy 1 méterre – miután a lámpa zöldre váltott -, a kerékpárján ülve kezdte meg az átkelést. A lány kezében tartotta mobiltelefonját, arról fülhallgatóval zenét hallgatott, így nem hallotta a mentő jelzését.

A mentőautó óránkénti 88-89 kilométeres sebességgel haladva elütötte a lányt, aki olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy este a kórházban meghalt.

A mentőautó sofőrje a közlemény szerint megszegte a KRESZ szabályait, ugyanis nem győződött meg arról, hogy a zebrán megadják-e neki az elsőbbséget. Ha a mentőautó 58-60 kilométer/órás sebességgel haladt volna, intenzív fékezéssel elkerülhető lett volna a baleset – írták.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől. Emellett kötelezik a nyomozás során felmerült közel hétszázezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában