Ju-Air

2018.08.08. 09:53

Újraindítja az alpesi körrepüléseket a svájci cég, amelynek gépe balesetet szenvedett

Augusztus negyedikén, szombaton a társaság egyik Ju-52-es típusú gépe Svájcban, a Piz Segnas hegység nyugati oldalán, 2540 méteres magasságban csapódott földnek. A gépen 17 utas és a háromfős személyzet tartózkodott, mindannyian szörnyethaltak. Hivatalos közlések szerint 11 férfi és 9 nő halt meg, többségük svájci állampolgár.

Két héttel egyik régi gépének katasztrófája után, augusztus 17-től újraindítja repülőgépeit az Alpokat bemutató körrepülésekre szakosodott Ju-Air svájci cég – jelentette be a légitársaság.

A bejelentést megelőzően a mentők közölték, hogy befejezték az áldozatok holttestének kiemelését a szerencsétlenül járt gépből.

A svájci szövetségi légügyi hatóság arról számolt be, hogy nem kötelezheti a földön maradásra a társaság két, megmaradt Ju-52-esét, hacsak nem derül ki, hogy műszaki hiba okozta a néhány napja történt balesetet. A hivatal ugyanakkor hozzátette, a Ju-Airnek szavatolnia kell, hogy a gépek személyzete és a gépek műszaki ellátásáért felelős szakemberek szellemileg képesek garantálni a biztonságos repülést.

Christiane Gartmann, a Ju-Air szóvivője kijelentette, hogy ezt a kérdést megbeszélik az érintettekkel. Senkit sem kényszerítenek a repülésre.

A kis társaságot, amelynek székhelye a Zürich melletti Dübendorfban van, önkéntesek működtetik, civil és katonai pilóták.

Az a gép, amely szerencsétlenül járt, 1939-ben készült, eredetileg a svájci légierő tulajdonában állt.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tragédiát. Szemtanúk beszámolója alapján a légügyi szakértők úgy vélik, hogy a gép valószínűleg a levegőben megállt, és orral a földbe csapódott egyelőre ismeretlen okokból egy éles fordulót követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában