villámcsapás okozhatta

2019.08.09. 21:24

Újabb robbanások történtek a szibériai hadianyagraktárban

Két újabb detonáció történt pénteken abban a szibériai hadianyagraktárban, amelyben hétfőn már egy halálos áldozattal és 13 sebesüléssel járó robbanás történt – közölte a Krasznojarszki terület kormányzójának sajtószolgálata.

A Krasznojarszki terület acsinszki járásában, Kamenka község határában lévő lőszerraktár területén történt újabb robbanásokban kilencen megsérültek. Az acsinszki kórház tájékoztatása szerint öt sérültet a helyszínen látnak el, négyen viszont kórházi kezelésre szorulnak.

A TASZSZ katonai forrásokra hivatkozó jelentése szerint a detonációt és az azt követő tüzet villámcsapás okozta, ugyanis a hétfői robbanásban tönkrement a villámhárító berendezés.

A kormányzó sajtószolgálata szerint azonban újabb detonációk is történtek a hétfői robbanások miatt végzett aknamentesítés, vagyis a fel nem robbant lövedékek hatástalanítása során. Az aknamentesítést szombat reggelig felfüggesztették.

Jevgenyij Rozancsugov, az acsinszki járás vezetője bejelentette, hogy ismét bevezetik a rendkívüli állapotot az újabb robbanások miatt.

Kamenka lakosságát az újabb baleset miatt kimenekítik a hatóságok. A településre ebből a célból 11 buszt indítottak. A lakosságot már figyelmeztették, hogy szombaton rosszabbra fordul az időjárás, heves széllökések és esőzések kísérte viharokra lehet számítani.

A robbanások következtében megrongálódtak a vasúti sínek a település határában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában