Ország-világ

2021.09.18. 08:48

Újabb migránsroham volt az éjjel a déli határon

Egy óra alatt több tucat migráns érkezett, akiket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Egy óra alatt 46 migránst fogtak el péntek éjjel Bács-Kiskun megyében – írta honlapján a rendőrség.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök pénteken éjjel egy bolgár rendszámú autót állítottak meg az M9-es autóúton Dusnok közelében. Az autót egy bolgár férfi vezette, rajta kívül a járműben 12, magát szír állampolgárnak valló migráns volt. sofőrt előállították a rendőrök és őrizetbe vették.

Valamivel később, Csikéria közigazgatási területénél 21 külföldit tartóztattak fel a rendőrök, majd éjfél után 5 perccel Bácsbokodnál állítottak meg egy 13 fős migránscsoportot. Az illegális migránsok afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az országba.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában