horgászni indultak

2021.02.27. 15:48

Újabb két idős svéd szenvedett halálos balesetet egy befagyott tavon

Eltűnésükről egy szemtanú segélyhívásban értesítette a rendőrséget.

Két idős ember holttestét találták meg a svéd fővárostól délnyugatra egy tó jeges vizében, miután feltehetően beszakadt alattuk a jég – közölte a svéd rendőrség szombaton, egy nappal azután, hogy négy idős férfi szenvedett hasonló halálos balesetet Svédországban.

A két férfi – egy 75 és egy 80 éves – pénteken horgászni indult az Yngaren-tóra Katrineholm településnél, Stockholmtól 120 kilométerre délnyugatra. Eltűnésükről egy szemtanú segélyhívásban értesítette a rendőrséget.

Előzőleg, csütörtök este négy, 65 és 75 év közötti férfit találtak holtan egy befagyott tóban keletkezett léken Savsjo településnél, Göteborgtól 200 kilométernyire keletre. A négyes haláleset körülményei egyelőre tisztázatlanok.

A svéd sajtó értesülése szerint az áldozatok közül ketten szintén horgászok voltak, akik alatt beszakadt a jég, míg a másik két halálos áldozat a segítségükre siető két sorstárs lehetett, akik megpróbálták kihúzni a vízből a szerencsétlenül járt horgászokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában