illegális bevándorlás

2019.08.16. 18:46

Újabb 258 migráns érkezett Görögországba

Az észak-görögországi Alekszandropolisz kikötővárosa térségében 42 menedékkérőt tartóztatott fel a parti őrség, míg Számosz és Híosz szigete előtt 216 illegális bevándorlót.

Az ország nyugati felében a hatóságok feltartóztattak egy vitorlást tizenöt menedékkérővel a fedélzetén, a hajó Korfuról Olaszországba tartott – közölte a parti őrség. A legénység három tagját őrizetbe vették.

Egyre több menedékkérő választja az Égei-tenger északi részén húzódó migrációs útvonalat a török partok és Alekszandropolisz között. Az illegális bevándorlók általában Enez török halászfalu térségéből kelnek útra, hogy nyugat felé hajózva az Európai Unió területére érhessenek. Enez mindössze néhány száz méterre fekszik a görög határtól. Ez az útvonal kevésbé veszélyes, mint az Égei-tenger keleti felében átkelni a török partokról a görög szigetekre.

Ráadásul a befogadóközpontok Leszbosz, Híosz, Számosz, Lérosz és Kósz szigetein reménytelenül túlzsúfoltak. Az égei-tengeri szigeteken jelenleg csaknem 21 ezer illegális bevándorló tartózkodik az állami befogadóközpontokban és a civilszervezetek biztosította szálláshelyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában