már szervezik

2018.09.24. 18:44

Trump: érik az újabb csúcstalálkozó Kim Dzsong Unnal

Donald Trump amerikai elnök hétfőn közölte, hogy „igen gyorsan” megtarthatják a második csúcstalálkozót Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

„Az az érzésem, hogy elég gyorsan lesz egy második csúcstalálkozónk” – jelentette ki az amerikai elnök New Yorkban. Trump nagyra értékelte a szerinte az észak-koreai kérdésben elért „hatalmas előrehaladást”. Donald Trump és Kim Dzsong Un először júniusban találkozott Szingapúrban.

Egy évvel korábban Trump az ENSZ-közgyűlésben még „rakétás embernek” nevezte Kimet. Azóta beindult a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése.

„Az más világ volt” – mondta hétfőn Trump. „Akkor veszélyes idők voltak. Most egy évvel később van, más időket élünk”.

Trump közölte: Kim kérte szeptemberben egy „szép levélben” az újabb találkozót, és Mike Pompeo külügyminiszter már a részleteken dolgozik. A külügyminiszter felajánlotta, hogy a héten az ENSZ-ben találkozik észak-koreai kollégájával.

Donald Trump New Yorkban hétfőn kétoldalú találkozót tart Mun Dzse In dél-koreai elnökkel. Mun előzőleg Észak-Koreában járt, ahol Kim Dzsong Unnal tartott megbeszélést. A megbeszélésen várhatóan aláírják az új amerikai-dél-koreai kereskedelmi megállapodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában