Válsághelyzet

2018.03.05. 16:13

Toroczkai László: a Jobbik valóban küzdeni fog a tömeges migráció ellen

A politikus szerint a Jobbik mind a 106 egyéni képviselőjelöltje a tömeges bevándorlás megállításáért fog dolgozni, sem pénzért, sem titokban nem fog migránsokat befogadni.

Ha a Jobbik alakít kormányt, valóban küzdeni fog a tömeges migráció ellen – hangoztatta Toroczkai László, az ellenzéki párt alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus értékelése szerint a Fidesz csak kommunikációs háborút folytat a kérdésben, most éppen az ENSZ-szel szemben hirdetett meg szabadságharcot.

Szóvá tette, hogy a nemzetközi szervezet migrációs javaslatcsomagjának előkészítése során Magyarország semmilyen megjegyzést nem tett, ami például NGO-król, civil szervezetről, Soros György szerepéről szólna.

Az ENSZ elképzeléseivel Toroczkai László szerint is komoly problémák vannak, és vitatja, hogy egy ilyen kérdést a szervezetnek kellene szabályozni. Az alelnök azt is megfogalmazta: menekülteket csak szomszédos országból, háború esetén kellene befogadni.

Közölte: a Jobbik mind a 106 egyéni képviselőjelöltje a tömeges bevándorlás megállításáért fog dolgozni, sem pénzért, sem titokban nem fog migránsokat befogadni.

Kitért arra is, hogy 2014 nyarán már jelezte a migrációs problémákat a déli határ mentén, a Fidesz azonban szerinte későn reagált azzal, hogy csak 2015 nyarán jelentette be a kerítés megépítését. Ha ez korábban megvalósult volna, nem kellett volna Budapestre szabadítani több 10 ezer bevándorlót – érvelt.

Toroczkai László visszautasította azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a Jobbik és a DK között bármilyen együttműködés vagy tárgyalás folyna vagy lehetséges lenne. „Nem lesz Vona-Gyurcsány-összefogás” – jelentette ki, hozzátéve: ahogy eddig, ezután is tartózkodnak bármiféle együttműködéstől a DK-val.

A jobbikos politikus egyúttal kifogásolta, hogy Gyurcsány Ferencet a többi között a 2006-es „véres cselekedeteiért” a mai napig nem számoltatta el a Fidesz. Azt ígérte, pártja kormányra kerülése esetén megteszi ezt.

Toroczkai László egy kérdésre azzal indokolta, hogy a 64. helyet kapta a Jobbik parlamenti választási listáján, hogy szeretné kitölteni az ásotthalmi polgármesteri ciklusát, s ha mégis országgyűlési mandátumhoz jutna, visszaadná azt áprilisban. Hozzátette: a sorszámot ő kérte, szimbolikusan utalva a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában