Gyújtogatás

2018.04.24. 06:24

Többen meghaltak egy kínai karaokeklubban történt tűzesetben

Legkevesebb tizennyolc halálos áldozata van a dél-kínai Kuangtung tartományban fekvő Csingjüan városának egyik karaokeklubjában keddre virradóra történt tűzesetnek - közölték hírügynökségek a helyi rendőrségre hivatkozva.

A tüzet időközben eloltották. A történtek során legalább öten megsérültek. A rendőrség gyújtogatásra gyanakszik. Az ügyben vizsgálatot indítottak.

A kínai hatóságok időközben Liu Csunluként azonosították a feltételezett gyújtogatót. A 32 éves férfi után körözést adtak ki. A rendőrség emellett 200 ezer jüan (8 millió forint) nyomravezetői díjat is kitűzött.

Liu Csunlut azzal gyanúsítják, hogy egy veszekedés után ő rakta a tüzet a három emelet magas Lan Kvai Fong nevű bárban – jelentette a CCTV kínai hírtelevízió. A tévé úgy tudja, hogy el is torlaszolta a klubhelyiség egyetlen ki- és bejáratát, ami miatt a vendégek nem tudtak elmenekülni.

Az életeket követelő tűzesetek nem számítanak ritkának Kínában, mivel a biztonsági óvintézkedéseket gyakran figyelmen kívül hagyják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában