háború

2020.04.05. 06:49

Többen életüket vesztették rivális mexikói bandák tűzharcában

Az ügyben nyomozást indítottak, a fegyveres elkövetőket keresik.

Legalább 19-en életüket vesztették feltételezhetően rivális bandák tűzharcában a Mexikó északi részén található Chihuahua államban – közölték a helyi hatóságok szombaton.

Ez volt idén eddig a bandaháborúk egyik legsúlyosabb epizódja az erőszak sújtotta országban.

A biztonsági erők 18 holttestet találtak a pénteken történt lövöldözés helyszínén, Madera településén. Egy súlyosan sebesült férfi később halt meg – közölte a helyi főügyész hivatala. A hatóságok a helyszínen lefoglaltak 18 hosszúfegyvert, két járművet és két kézigránátot – tette hozzá.

Az ügyben nyomozást indítottak, a fegyveres elkövetőket keresik.

A helyi sajtó szerint az összecsapás halálos áldozatai a Juárez és a Sinaola rivális kartellek emberei voltak.

Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök pénteki sajtótájékoztatóján éppen arra panaszkodott, hogy Mexikóban nem csökkent az erőszakos bűncselekmények száma az új típusú koronavírus járványa miatt bevezetett intézkedések, a távolságtartásra és az otthonmaradásra való felszólítások ellenére sem

A március végén bevezetett korlátozó intézkedésektől azt remélték, hogy a koronavírus terjedésének fékezése mellett jelentősen csökken majd a bűnözés is a krónikusan erőszak sújtotta országban. A statisztikai adatok ezt azonban nem igazolták vissza.

Márciusban 2585 gyilkosságot követtek el, ez rekordnak számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában