Erőszakhullám

2021.07.10. 17:52

Több tucat falusival végeztek marhatolvajok Nigériában

Legalább harmincöt falusival végeztek marhatolvajok az északnyugat-nigériai Zamfara államban – közölte a helyi rendőrség szombaton.

A motoros támadók öt falut pusztítottak végig csütörtökön Maradun körzetben. Több embert megöltek és házakat gyújtottak fel. A településeket még a biztonsági erők kiérkezése előtt sikerült elhagyniuk.

Szemtanúk 43 halálos áldozatról számoltak be. Az áldozatokat pénteken eltemették, a sebesülteket pedig kórházban ápolják az állam székhelyén, Gusauban.

Nigéria északnyugati és középső részén gyakoriak a fosztogatások és a jószáglopások.

Szerdán tizennyolc emberrel végeztek banditák egy faluban a szomszédos Katsina államban. Júniusban 56 falusi vesztette életét hat településen a Zamfara államban található Zurli körzetben.

Néhány hónapja a nigériai fegyveres csoportok újabb bevételi forrást találtak maguknak: váltságdíj reményében tömegével rabolják el az iskolásokat. Hétfőn több mint száz gyermeket ejtettek foglyul Kaduna államban.

Az erőszakhullámot eddig sem katonai műveletekkel sem amnesztiával nem sikerült megfékezniük a nigériai hatóságoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában