Katasztrófa

2018.09.29. 10:00

Több száz áldozata van a földrengéseknek és a szökőárnak Indonéziában

A legfrissebb összesítések szerint 384 ember halt meg a pénteki, Celebesz szigetét megrázó két nagy erejű földrengésben és szökőárban.

Pénteken 7,7-es erősségű földrengés rázta meg az Indonéziához tartozó Celebesz szigetének középső részét, a rengések miatt mintegy két méter magas szökőár alakult ki. A földrengés fészke a felszínhez közel, mindösszesen 10 kilométer mélyen volt, Donggala városától mintegy 50 kilométerre északnyugati irányban. Nem sokkal később volt még egy 5,8 erősségű földmozgást is a térségben.

A legfrissebb, szombat délelőtti jelentések szerint a halottak száma már 384, és több száz sérültet tartanak számon – közölte a helyi katasztrófavédelem.

Az áldozatok többségét a 350 ezer lakosú Palun érte a halál – mondta Sutopo Purwo Nugroho szóvivő.

A hatóságok attól tartanak, hogy a halottak száma tovább emelkedhet, miután több százan rekedhettek a romok alatt.

A brit Mirror c. portál által közzétett videóban látható az ár pusztítása:

A hozzávetőleg 17 ezer szigetből álló Indonézia a mintegy 40 ezer kilométer hosszú, úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrű mentén fekszik, ahol az átlagosnál sokkal több a földrengés és a vulkánkitörés. Legutóbb augusztusban pusztítottak sorozatos földrengések az indonéz Lombok és Szumbawa szigeteken, a halálos áldozatok száma meghaladta az ötszázat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában